Igualtat


Regidora: Marina Álvarez Benito
Coordinadora d’Acció Social i Ciutadania: Lourdes Ferrando
Tècnica: Sònia Vivolas Vivolas

C/ Mossèn Cinto Verdaguer, 12 - Palamós
Correu electrònic: igualtat@palamos.cat
Telèfon: 972 31 31 82

El Servei d’Igualtat forma part de l’Àrea d'Acció Social i Ciutadania. L’objectiu principal és desenvolupar accions, des de la mateix servei i/o en coordinació amb altres serveis i entitats municipals, per promoure la igualtat de gènere al municipi, una igualtat de drets, de tracte i oportunitats entre dones i homes i també respecte la diversitat sexual, afectiva i de gènere. Aconseguir-la és una responsabilitat col·lectiva i fa falta la implicació de tothom.

L’horari d’atenció a la ciutadania del Servei d’Igualtat són tots els dilluns de 9h a 13:00h. Compta també amb un servei, amb cita prèvia, d’assessorament legal en dret de família i violències masclistes per part d’una advocada especialitzada.

Us podeu posar en contacte amb el Servei d’Igualtat a través del telèfon 972 31 31 82 i el correu electrònic igualtat@palamos.cat

Qui pot demanar hora al Servei d’Igualtat?

• Persones, en especial dones, que necessitin informació, orientació i assessorament respecte a situacions diverses del l'àmbit familiar, social, violència, formatiu, associatiu.

• Dones que són o han estat víctimes de la violència masclista o tenen risc de patir-la.

• Persones que han patit, pateixen o siguin susceptibles de patir qualsevol situació de discriminació per la seva orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

• Persones, en especial dones, que requereixin informació, orientació i assessorament jurídic respecte a l'àmbit familiar i de parella.

• Entitats, centres educatius, serveis que vulguin incorporar la perspectiva de gènere en les seves activitats o vulguin organitzar alguna activitat per promoure la igualtat de gènere.

Els objectius generals del servei són:

- Potenciar la xarxa i sinergies entre els serveis, entitats i ciutadania de Palamós

- Treballar perquè s’incorpori la perspectiva de gènere a les actuacions que es duguin a terme al municipi.

- Sensibilització i prevenció de:

* Violències masclistes (en totes les seves formes i diferents àmbits)

* Desigualtat de gènere

* Diversitat afectiva, sexual i de gènere

* LGTBIfòbia

El Servei d'Igualtat desenvolupa diferents accions:

- Ofereix suport i assessorament a qualsevol entitat, servei, centre educatius formal i no formal en matèria d’igualtat.

- Treballa per desenvolupar les accions del Pla d’Igualtat entre dones i homes comarcal i per desenvolupar el futur Pla d’Igualtat d'oportunitats entre dones i homes de Palamós.

- Sensibilitza els dies commemoratius en coordinació amb serveis i entitats del municipi i comarcals, creant una única difusió.

* 8 de març (Dia Internacional de les Dones)

* 25 de Novembre (Dia Internacional contra les violències masclistes)

* 17 de maig (Dia Contra la LGTBIfòbia)

* 28 de Juny (Dia Internacional per l’alliberament LGTBI)

- Ofereix a les dones de Palamós un servei d’assessorament legal sobre dret de família, violències masclistes i justícia gratuïta).

- Treballa per incorporar tallers coeducatius de prevenció de desigualtat de gènere i violències masclistes als centres educatius de Palamós.

- Es coordina amb el SAI del Baix Empordà LGTBI (Servei d’Atenció Integral a la Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere del Consell Comarcal del Baix Empordà)Una part del finançament del servei és aportada pel Ministerio de Igualdad, concretament de la Secretaría de Estado de Igualdad y contra la violencia de género, a través del Pacto de Estado contra la violencia de género.


Destacats

Dies commemoratius

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments