Servei de ciutadania i immigració

Lourdes Ferrando Sánchez
Tècnica de ciutadania i immigració

c. Mn. Jacint Verdaguer 12
Tel. 972313182
Correu-e: ciutadania@palamos.cat

L’objectiu bàsic del servei és contribuir a fer efectius els principis d’igualtat i de cohesió social:

- oferint un servei orientat a la promoció de l’autonomia personal i la inclusió social, evitant les desigualtats d’oportunitats en l’accés als recursos

- treballant la ciutadania com a motor social, que inclogui tota la població i empoderar-la per participar de forma responsable i constructiva en tot allò que implica el municipi perquè s’hi identifica i en forma part.

Accions:

- Atenció i assessorament individualitzat

- Entrevistes i elaboració de les propostes dels informes d’estrangeria, documents necessaris per a la regularització administrativa de persones estrangeres immigrades.

- Assessorament jurídic en matèria d’estrangeria

- Formacions de coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic adreçades prioritàriament a persones immigrades o persones amb desconeixement dels mecanismes de funcionament de la nostra societat (àmbit educatiu, sanitari, laboral, municipal i de les administracions)

- Formacions de coneixement de l’àmbit laboral adreçades a persones amb desconeixement dels mecanismes de funcionament, legislació i mercat laboral.

- Mostra de cuines del món, activitat que es realitza a l’Espai del Peix. Amb la gastronomia com a element conductor es presenten diferents països (a càrrec de persones que viuen aquí però en són originàries), es fan vàries sessions, cada una per presentar una cultura diferent.

- Projecte Rossinyol, aquest projecte es realitza en conveni amb la UdG i amb la col·laboració de l’Institut de Palamós durant el curs escolar. Es formen parelles entre voluntaris universitaris i alumnes de l’aula d’acollida de l’Institut per fer activitats lúdiques i culturals fora de l’horari escolar amb l’objectiu de millorar-ne el coneixement de l’entorn.

- Foment i suport d’entitats i associacions


DESTACATS

  • MOSTRA DE CUINES DEL MÓN 2016
    MOSTRA DE CUINES DEL MÓN 2016

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments