22/01/2021 Via Pública

Palamós instal•la terra amortidor en zones esportives de places i en parcs infantils, per a reforçar la seguretat i reduir sorolls

Les actuacions que es fan ara se situen en l’àmbit on se situa la cistella de mini-bàsquet de la plaça Vincke, i també en el parc infantil de la plaça de Pere El Gran. Amb la ubicació d’aquesta superfície de cautxú anti-impacte, s’aconsegueix amortir les possibles caigudes que puguin tenir els usuaris dels jocs infantils, al mateix temps que es redueix el nivell de soroll que es genera amb l’ús d’alguns espais esportius de places, que poden generar molèsties als veïns dels habitatges més propers. L'Ajuntament de Palamós té previst seguir aplicant aquest sistema en altres places del municipi, invertint enguany un global de 35 mil euros en la millora de parcs infantils.

L’Ajuntament de Palamós està realitzant la instal•lació del sistema de terra amortidor en zones esportives de places i parcs infantils, per a reforça la seguretat i reduir sorolls.

Les actuacions es realitzen actualment a la plaça Vincke, on s’instal•la aquest sistema al volant de la cistella de mini-bàsquet que es troba situada en un extrem d’aquest equipament, davant el talús vegetal que hi ha ubicat.

Prova pilot, en pistes esportives
L’objectiu de la ubicació d’aquesta superfície de cautxú en aquest espai és la de reduir el soroll que pot provocar l’impacte de la pilota en un terra convencional, i que en ocasions poden generar molèsties als veïns dels habitatges més propers.

El projecte, que és gestionat per l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Palamós, forma part de les propostes sorgides mitjançant el procés de pressupostos participats de 2019, i esdevé una prova pilot que, un cop valorats els resultats, es podria estendre a altres places o espais on hi ha zones per a la pràctica esportiva com el bàsquet.

Actualment també s’està realitzant la instal•lació de terra amortidor al voltant dels diversos jocs que hi ha ubicats al parc infantil de la plaça de Pere El Gran. Aquest projecte té com a objectiu el reforç de la seguretat d'aquest equipament amb la ubicació de terra amortidor anti-impacte al voltant de cada element de joc del parc.

Aquests treballs han començat amb el rebaix del terreny i el formigonat de tota la superfície del parc, que han realitzat operaris de la Brigada Municipal. Durant els propers dies una empresa especialitzada realitzarà la instal•lació del terra de seguretat. La superfície anti-impacte està elaborada amb cautxú reciclat i permet amortir possibles caigudes, donant la màxima seguretat als usuaris del parc infantil.

Millora progressiva dels equipaments infantils
Després de l'execució de les obres en aquests dos espais, l'Ajuntament de Palamós seguirà posteriorment el procés de millores en altres parcs infantils del municipi, invertint el global de 35 mil euros que per aquestes actuacions hi han previstos enguany.

L’objectiu de l’Ajuntament de Palamós és el de millorar de manera progressiva els diversos equipaments de jocs infantils que hi ha al municipi, condicionant-los a les necessitats reals que tenen els infants, potenciant la qualitat, seguretat i diversitat d’aquests elements.

Foto: l'espai dedicat al mini-bàsquet de la plaça Vincke amb la nova superfície de cautxú.

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments