22/09/2017 Departament d'Ensenyament

Palamós cerca voluntaris per seguir potenciant el projecte d'ajuda als escolars de la vila amb risc educatiu

L'objectiu és el de seguir mantenint la qualitat i poder donar resposta a la demanada que cada any experimenta aquest projecte, que assessora els alumnes en la realització dels deures, crea hàbits i pautes d’estudis, fomenta els valors de solidaritat i cooperació, amb l'objectiu d'ajudar-los a superar la seva escolarització amb èxit. Les persones interessades a sumar-se al Voluntariat Educatiu cal que tinguin més de 16 anys i que coneguin els continguts de primària i/o ESO, la llengua catalana i la castellana. Les inscripcions es poden fer, fins al 6 d'octubre, a l’Àrea d’Ensenyament. Les tres edicions realitzades fins ara d'aquesta activitat pionera a les comarques gironines, han permès donar suport escolar a més de tres-cents infants i joves del municipi, mitjançant la tasca solidària realitzada per una seixantena de voluntaris educatius.

L’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de Palamós fa una crida als ciutadans del municipi per tal de sol•licitar la seva participació en el projecte Voluntariat Educatiu, que en la seva 4a edició tindrà lloc d’octubre a maig.

L'objectiu és el de seguir mantenint la qualitat i poder donar resposta a la demanada que cada any experimenta aquest projecte, que permet ajudar els escolars de la vila amb risc educatiu per tal que puguin superar amb èxit la seva escolarització, assessorant-los en la realització dels deures, creant-los hàbits i pautes d’estudis, i fomentant els valors de solidaritat i cooperació.

Cal destacar que l’objectiu dels organitzadors és poder treballar amb una ràtio d’infants per voluntari, baixa, la qual cosa permet assegurar un millor funcionament del programa. És per això que també es requereix seguir incrementant el nombre de voluntaris participants en el projecte.

Inscripcions del voluntariat
Les persones interessades a sumar-se a aquest projecte cal que tinguin més de 16 anys, que coneguin els continguts de primària i/o ESO, el català i el castellà, i que disposin de temps les tardes de dimarts i/o dijous, per a la realització d’aquesta tasca.

Les inscripcions al Voluntariat Educatiu es poden fer, fins al 6 d'octubre, a l’Àrea d’Ensenyament, ubicada a l’edifici de l’Aula d’Aprenentatge (c/ de la Riera 31), o bé al telèfon: 972 31 87 02.

L’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de Palamós, i abans d'iniciar l'activitat amb els alumnes, organitzarà uns tallers formatius per als voluntaris, totalment gratuïts, que entre altres temes aprofundirà en el foment de la motivació dels estudiants i la gestió de conflictes.

Voluntariat Educatiu, en funcionament a Palamós des de 2014
El programa de Voluntariat Educatiu, aprovat pel Consell Escolar Municipal, es va posar en funcionament a Palamós l’any 2014 sota l’organització de l’Àrea municipal d’Ensenyament.

Aquest projecte compta amb la col•laboració directa de les AMPA de totes les escoles del municipi: Vila-Romà, La Vila, La Salle, Vedruna i l’Institut Palamós, els claustres dels mateixos centres educatius, el Nucli Impulsor del Projecte Educatiu de Ciutat i l’Ajuntament de Palamós en el marc del Projecte Palamós Ciutat Educadora i amb la participació de l’Àrea municipal d’Acció Social i Ciutadana.

També cal destacar els convenis de cooperació signats amb la Universitat de Girona i enguany també amb la Universitat de Vic, mitjançant els quals alguns dels seus alumnes participen com a voluntaris en aquest projecte que els permet una experiència directa amb estudiants i al mateix temps que els aporta crèdits per a la carrera que cursen.

L’èxit d’un projecte pioner
Les tres edicions realitzades fins ara, han superat a cada curs, el centenar d’alumnes participants i la vintena de voluntaris inscrits, amb excel•lents resultats tant en l’àmbit acadèmic com emocional dels alumnes.

Els agents implicats en aquest projecte han confirmat a cada edició el bon rendiment obtingut en una proposta educativa que esdevé pionera en el seu concepte transversal i de municipi.

Els tutors d’aquests infants i joves destaquen que en la majoria dels casos s’obté la millora en el rendiment acadèmic dels alumnes participants, amb un increment en la preparació dels exàmens per part d’aquests joves, i també en la regularitat de la realització dels deures així com una millora en la seva presentació.

Foto: imatge de les activitats informatives sobre el projecte Voluntariat Educatiu que s'han realitzat a Palamós.

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments