27/11/2020 Servei d’Habitatge

L'Ajuntament de Palamós cedeix els terrenys per a la realització al municipi de la primera promoció d'habitatges socials en règim cooperatiu

El Ple municipal ho va aprovar dimarts passat. Es tracta d'una parcel•la, de propietat municipal, de 1.000 m2 ubicada a l’avinguda de Catalunya, on poder promocionar, construir i gestionar, un edifici de 34 habitatges en règim cooperatiu. La cessió s'ha fet a l'entitat Cooperativa Sostre Cívic, per un període de 75 anys, moment en el qual aquests terrenys revertiran de nou al municipi. Aquesta serà la primera experiència de promoció d'habitatges socials en règim cooperatiu que s'impulsa a les comarques gironines. L'objectiu és el d'incrementar al municipi el parc d’habitatges destinat a polítiques socials, per tal de cobrir les necessitats no ateses suficientment pel mercat respecte a la gent jove, o a col•lectius prioritaris com les famílies monoparentals o majors de 65 anys, per tal que puguin accedir a un habitatge digne, estable i assequible.

El Ple de l'Ajuntament de Palamós va aprovar, dimarts passat 24 de novembre, la cessió d'ús d'uns terrenys municipals ubicats a l'avinguda de Catalunya per a la realització a Palamós de la primera promoció d'habitatges socials en règim cooperatiu.

Es tracta d'una parcel•la de 1.000 m2 ubicada a l’avinguda de Catalunya (al costat del supermercat Lidl), on poder promocionar, construir i gestionar, un edifici de 34 habitatges en règim cooperatiu. La cessió s'ha fet a l'entitat Cooperativa Sostre Cívic, per un període de 75 anys, moment en el qual aquests terrenys reverteixen de nou al municipi.

L'objectiu de l'Ajuntament de Palamós amb aquesta iniciativa és incrementar el parc d’habitatges del municipi destinat a polítiques socials, per tal de cobrir les necessitats no ateses suficientment pel mercat respecte a la gent jove, o a col•lectius prioritaris com les famílies monoparentals o majors de 65 anys, per tal que puguin accedir a un habitatge digne, estable i assequible.

El projecte permet que l’accés a aquests habitatges socials sigui en règim cooperatiu de cessió d’ús. D’aquesta manera, els residents pagarien mensualment una quota de soci que seria estable i a un preu assequible.

Aquesta és la primera experiència de promoció d'habitatges socials en règim cooperatiu que s'impulsa a les comarques gironines.

L'entitat Sostre Cívic
L’acord del projecte s'estableix amb l'entitat Sostre Cívic, una cooperativa integral d’habitatges i persones usuàries en règim de cessió d’ús, sense ànim de lucre i d’iniciativa social que promou projectes d’habitatge, entre d’altres, mitjançant la construcció, rehabilitació, conservació i administració d’habitatges, locals i edificacions per a l’aprofitament i benefici dels seus associats, d’acord amb un model més just d’accés i tinença, no especulatiu, transformador i emparat en els principis de l’economia social i solidària.

Precisament serà ara l'entitat Sostre Cívic, un cop formalitzada la cessió d'ús dels terrenys, la que promocionarà el projecte per a poder cercar els socis que formaran el nucli impulsor de la Cooperativa específica de Palamós mitjançant la qual iniciar la construcció de l'edifici d'habitatges.

Foto: imatge dels terrenys de l'avinguda de Catalunya que l'Ajuntament de Palamós ha cedit per va la promoció d'habitatges socials al municipi.

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments