01/02/2024 Esports

La Festa de la Vela Catalana guardona Palamós amb el premi Vela Social

El reconeixement es fa amb motiu de l’impuls que ha donat sempre el municipi a la promoció d’aquest esport, mitjançant el programa de vela escolar Esport Blau.
L’acte també va premiar els èxits esportius dels regatistes del Club Nàutic Costa Bava-Vela Palamós, Emma Collins, Jordi Cargol i Ramon Figueras.

La Federació Catalana de Vela va reunir més de 400 assistents a la Festa de la Vela Catalana 2024 que es va celebrar ahir dimecres 31 de gener a l'America's Cup Experience de Barcelona, el centre de divulgació de la Copa Amèrica de Vela. Amb aquest acte es va voler guardonar i reconèixer els èxits esportius i socials dels regatistes, dels clubs i de les escoles de la vela catalana dels anys 2022 i 2023, i també de les administracions i entitats que ho han fet possible.

En aquest darrer apartat Palamós va ser reconegut amb el premi Vela Social en reconeixement a l’impuls que ha donat sempre el municipi a la promoció d’aquest esport, mitjançant el programa de vela escolar, Esport Blau. En nom del municipi varen recollir aquest premi l’alcalde de Palamós, Lluís Puig, i el regidor d’Esports Josep Coll.

26 anys de vela escolar
L’Àrea municipal d’Esports, amb la col·laboració del Club de Vela Palamós i de totes les escoles de primària del municipi, varen iniciar fa 26 anys, el programa educatiu de vela escolar, adreçat a tots els alumnes de cicle superior de primària de Palamós. En aquell moment aquesta iniciativa esportiva va marcar precedent al litoral gironí i, posteriorment, es va anar escampant per altres municipis del litoral català convertit actualment en el programa Esport Blau.

El curs de vela escolar que s’organitza a Palamós, té com a objectiu poder fomentar entre els joves palamosins la pràctica de l’esport de la vela, constatant que la seva vila és un marc privilegiat per dur a terme la pràctica d’aquest esport, dotant a totes les escoles del municipi d’una eina didàctica complementària que permet a la vegada difondre entre els alumnes el coneixement del medi marí.

Reconeixement als regatistes palamosins
Aquesta activitat esportiva i formativa va ser el detonant de l’afició per la vela de la jove palamosina Meritxell Gutiérrez, que ahir, en el decurs de la Festa de la Vela Catalana 2024, va ser testimoni d’aquest fet que l’ha portat en l’actualitat a formar part de l’equip de regates d’optimist del Club Nàutic Costa Bava-Vela Palamós.

Precisament aquesta veterana entitat esportiva palamosina va ser representada en aquest acte pel seu equip tècnic directiu, que va acompanyar als regatistes del club que també varen ser guardonats ahir en reconeixement als seus èxits esportius. Es tracta dels campions de Catalunya, i subcampiona d’Espanya femení, i campió d’Espanya masculí en classe Europa, Emma Collins i Ramon Figueras; i el campió d’Espanya en la categoria 2.4, Jordi Cargol.

Foto: imatge realitzada a a la Festa de la Vela Catalana, amb els regatistes palamosins guardonats, acompanyats de l'alcalde i el regidor d'Esports, i de diversos representants del Club Nàutic Costa Bava-Vela Palamós.

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments