18/10/2018 Servei de Premsa

Una àmplia delegació de joves de Rheda-Wiedenbrück visita aquesta setmana la ciutat agermanada de Palamós

Es tracta d'una seixantena de joves de 15 a 18 anys d’aquesta ciutat alemanya, que son membres del club de bàsquet DJK-Rheda i l’Associació Amics de Palamós. Aquesta estada està coordinada per l’entitat local Palamós Connecta que ha preparat diverses activitats per a la delegació alemanya. Bona part d’aquests joves s’allotgen durant aquests dies amb famílies palamosines. El passat dilluns va tenir lloc una recepció oficial encapçalada per l’alcalde de Palamós. Aquesta estada segueix fomentant el contacte entre les dues poblacions, agermanades des de l’any 1995.

Des del dissabte 13 d’octubre i durant tota aquesta setmana, Palamós acull una nova estada d’una delegació de la població agermanada de Rheda-Wiedenbrück.

Aquesta visita forma part dels desplaçaments habituals que durant l’any realitzen a Palamós grups i entitats de la ciutat alemanya i s’emmarca precisament dins la dinàmica del pacte d’agermanament de les dues poblacions, que progressivament han potenciat una relació més directa entre les entitats i els ciutadans dels dos municipis, la qual cosa ha permès realitzar estades, projectes i activitats conjuntes sense la necessitat de l'enllaç institucional.

Fomentant l’agermanament
El grup que visita aquests dies Palamós està format per unes seixanta persones que aprofiten aquests dies per poder fer diverses activitats esportives i culturals, potenciant els lligams entre les dues poblacions, en una estada que és coordinada per l’entitat Palamós Connecta que fomenta els encontres i les activitats entre les dues ciutats agermanades.

El passat dilluns l’Ajuntament de Palamós, amb l’alcalde Lluís Puig al capdavant, va organitzar una recepció de benvinguda a tot el grup de la ciutat alemanya i a les famílies de Palamós que acullen en les seves cases bona part d’aquesta delegació.

El grup és integrat majoritàriament per joves del club de bàsquet de Rheda (DJK-Rheda) amb edats compreses entre 15 i 18 anys, i que durant aquests dies realitzen diversos entrenaments i partits amb els clubs de bàsquet de Palamós.

Precisament aquest intercanvi esportiu que es realitza cada any, des de fa trenta-un anys de manera alternativa en les dues poblacions, va ser el punt d’inici dels contactes entre Rheda-Wiedenbrück i Palamós per tal d'iniciar el projecte d’agermanament que es va signar l'any 1995.

Al grup esportiu també se li sumen els integrants de l’entitat Amics de Palamós creada a Rheda amb motiu de l’agermanament entre les dues poblacions, així com dels responsables de l’espai web que aquesta ciutat alemanya té en funcionament per tal de donar a conèixer totes les activitats que genera l’agermanament durant l’any.

El programa previst per aquests dies inclou entre altres activitats esportives, visites a equipaments i espais de Palamós, així com una excursió a la ciutat de Barcelona, o la visita a la zona vitivinícola de Peralada.

L’agermanament
La relació entre Rheda-Wiedenbrück i Palamós neix l’any 1987 mitjançant els contactes que estableixen alguns cubs de bàsquet de Rheda amb el Club Esportiu Palamós, entre els quals s’inicien diversos intercanvis i trobades entre els respectius equips de bàsquet.

Aquests intercanvis van prosperar, i de la mà dels responsables d’aquestes entitats esportives comencen els contactes entre els ajuntaments d’ambdues ciutats per tal d’estudiar la viabilitat d’un possible agermanament, i així fer extensius els intercanvis a altres sectors de la població a banda de les entitats esportives. Els contactes van fructificar i el pacte d’agermanament es va signar l’any 1995.

Palamós i Rheda-Wiedenbrück han consolidat durant aquests anys els intercanvis entre les dues ciutats, en l’àmbit cultural, juvenil, educatiu, esportiu i social, potenciant els encontres i les estades cada cop més sovintejades entre entitats dels respectius municipis, fomentant progressivament un contacte entre les mateixes entitats o els mateixos ciutadans que han enfortit l'amistat entre les dues poblacions.

Des de l'any passat Palamós també compta amb un pacte d'agermanament amb el municipi tarragoní de l'Ametlla de Mar.

Foto: imatge de la recepció realitzada dilluns passat a la delegació de Rheda-Wiedenbrück.

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments