05/09/2023 Igualtat

Es posa en marxa a Palamós el servei de canguratge públic “Dona’t temps”

Aquest servei gratuït està pensat per a infants de 3 a 12 anys, va dirigit a les famílies, i principalment a les mares, amb l’objectiu de facilitar la conciliació de la vida personal, laboral, formativa, social i de salut. El canguratge a Palamós es posa en marxa coincidint amb l’inici d’aquest mes de setembre. El servei tindrà lloc de dilluns a divendres i de 16:30 a 19:00 h, a les galeries Carme i l’escola La Vila, on diversos monitors i monitores oferiran als infants participants una atenció bàsica i d’educació en el lleure, a través d’activitats lúdiques fonamentades en els valors de la coeducació i la participació. Les famílies interessades a poder gaudir d’aquest servei caldrà que s’inscriguin en un registre i posteriorment facin una reserva prèvia, a través d’un correu electrònic, amb un mínim de 24 hores d’antelació i un màxim de 2 setmanes, cada vegada que en vulguin fer ús.

Ahir dilluns 4 de setembre, es va posar en marxa a Palamós, el servei de canguratge públic “Dona’t temps”.

Es tracta d’una iniciativa pensada per a infants de 3 a 12 anys, i dirigida a totes les famílies, i principalment a les mares, emmarcada en el programa Temps x Cures de la Conselleria d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya i el Corresponsables del Ministerio de Igualdad. Aquest servei és gestionat pel Consell Comarcal, en els diversos municipis del Baix Empordà que s’han sumat a la iniciativa (12).

Aquest servei gratuït es pot utilitzar amb un màxim de 10 hores al mes, i té com a objectiu facilitar la conciliació de la vida personal, laboral, formativa, social i de salut, d’aquelles persones, que en moments puntuals requereixin un servei de canguratge per al fill o filla, i d’aquesta manera poder alliberar part del seu temps per fer allò que necessitin.

De dilluns a divendres a les galeries Carme i a l’escola La Vila
El canguratge a Palamós s’ha engegat coincidint amb l’inici d’aquest mes de setembre, i tindrà lloc tots els dilluns i dimecres, als locals municipals de les galeries Carme; i els dimarts, dijous i divendres, a l’escola La Vila.

L’activitat es durà a terme dins l’horari diari de 16:30 a 19:00 h, on diversos monitors i monitores oferiran als infants participants, una atenció bàsica i d’educació en el lleure, a través d’activitats lúdiques fonamentades en els valors de la coeducació i la participació.

Les famílies interessades a poder gaudir d’aquest servei caldrà que s’inscriguin en un registre, mitjançant l’app o el web donattemps.cat, i posteriorment facin una reserva prèvia, a través del correu electrònic del servei, sol·licitant el canguratge amb un mínim de 24 hores d’antelació i un màxim de 15 dies, cada vegada que en vulguin fer ús. Per a casos d’emergència, es podrà demanar amb 30 minuts d’antelació.

La capacitat del servei és de 20 places, i diàriament es podran apuntar fins a 18 infants, ja que 2 places restaran reservades per a situacions d’emergència.

En el cas de Palamós, l’Hospital comarcal també ofereix aquest canguratge, adreçat a les persones que facin ús del centre sanitari i que ho requereixin. En aquest cas el servei té lloc a l’espai municipal de Mas Guàrdies, de dilluns a divendres, de les 9:30 a les 13:30 h.

Foto: l'espai municipal de les galeries Carme acull el servei de canguratge, tots els dilluns i dimecres.

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments