08/06/2023 Urbanisme

El parc de l’Arbreda amplia la seva funcionalitat com a espai escènic a cel obert i com a gran zona lúdica i de joc

Aquesta setmana s’han iniciat les obres de reforma d’aquest espai. El projecte sorgeix d’un procés de participació ciutadana i preveu la millora de l’equipament, mantenint l’essència de l’emblemàtic parc. Les obres previstes inclouen la creació de grades fixes, l’augment de l’espai dedicat a parc infantil, la ubicació de noves zones enjardinades, la millora de l’accessibilitat amb una nova rampa d’accés, i la instal·lació de nou enllumenat i mobiliari urbà. El cost del projecte és de prop de 170 mil euros i el seu termini d’execució és de quatre mesos.

Aquesta setmana s’ha iniciat la reforma del parc municipal de l’Arbreda, situat en el centre del municipi, entre el carrer de Jacint Verdaguer i l’aparcament d’aquest àmbit. Les tasques són a càrrec d’una empresa especialitzada en obra pública, que executa aquest projecte municipal sorgit dels criteris establerts mitjançant un procés de participació ciutadana.

La reforma prevista té com a objectiu que el parc de l’Arbreda incrementi la seva funcionalitat com a espai escènic a cel obert i com a gran zona lúdica i de joc, convertint-se en referent d’aquest àmbit cèntric del municipi, situat entre l’Eixample i el barri Vell.

Aquestes millores han de permetre posar al dia l’equipament, fent-lo més obert i permeable amb el seu entorn, però sempre mantenint l’essència d’aquest emblemàtic parc i conservant l’escenari central.

Les obres inclouen la creació de grades fixes integrades al parc i concretament en el seu límit amb el carrer de Jacint Verdaguer. El projecte preveu també enderrocant el mur d’obra que actualment limita aquest espai amb la zona d’estacionament, que serà substituït per talussos enjardinats com a elements que separaran els dos àmbits, donant més permeabilitat i polivalència, de manera que el parc guanyi amb practicitat, però alhora que sigui un referent estètic amb personalitat.

El projecte permet la millora de l’accessibilitat amb una nova rampa d’accés. També s’augmentarà l’actual zona infantil amb la ubicació de nous jocs, s’ampliarà l’espai pavimentat central situat davant l’escenari i es renovarà l’enllumenat i el mobiliari urbà. El cost d’aquest projecte és de 169.362 euros i el seu termini d’execució és de quatre mesos.

Foto: imatge del procés d'obres iniciat al parc de l'Arbreda.

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments