26/09/2023 Promoció Econòmica

Restauradors certificats amb la Marca de Garantia Gamba de Palamós participen en l’activitat de Pescaturisme

Restauradors certificats han tingut l’oportunitat de viure en primera persona com és una jornada de pesca i conèixer d’aprop com es pesca la gamba que després cuinen i serveixen als seus establiments. L’activitat de Pescaturisme es fa a l’embarcació Estrella del Sur III dedicada a la pesca de la gamba, que des del passat mes de maig és l’única de tot el litoral català que compta amb els requisits per a poder-la dur a terme. La Pescaturisme Palamós té com a objectius principals ser plataforma de coneixement i valorització de l’activitat pesquera, dels seus professionals i dels productes pesquers.

Restauradors certificats amb la Marca de Garantia Gamba de Palamós han pogut conèixer de primera mà com es pesca la gamba, aquest dilluns 25 i dimarts 26 de setembre, embarcant-se en una barca del municipi especialitzada en la seva pesca.

L’activitat ha estat organitzada pel projecte Palamós Peix i coordinada per l’Organització de Productors Pesquers de Palamós amb l’objectiu d’oferir als restauradors certificats l’oportunitat de conèixer en primera persona la tasca diària que fan els pescadors, les accions de sostenibilitat com el Pla de Gestió de la Gamba de Palamós, o bé per saber com funciona la Marca de Garantia que assegura la traçabilitat del producte pesquer, a la qual estan certificats els seus restaurants.

L’embarcació de la flota pesquera palamosina, Estrella del Sur III, que actualment és l’única barca a tot el litoral català que compta amb tots els requisits per a poder dur a terme l’activitat de Pescaturisme, ha pogut mostrar als restauradors certificats tot el procés de pesca de la gamba, des de la sortida a port a les 6.30 h del matí fins a la tornada a les 18 h de la tarda, amb la resta de la tripulació.

L’activitat de Pescaturisme és impulsada per la Confraria de Pescadors del municipi, amb el suport del Museu de la Pesca i l’Ajuntament de Palamós, dins el projecte Palamós Peix, i com a iniciativa per a la promoció del patrimoni i la pesca marítima, com a elements de singularització i dinamització econòmica del municipi.

Pescaturisme, també oberta a tothom
L’activitat de Pescaturisme és oberta a tothom i està plenament activa des del passat mes de maig, i es du a terme cada dimarts i dimecres, i durant tot l’any (sempre que el temps ho permeti), excepte els períodes de varada de l’embarcació necessaris per a realitzar-li el manteniment, així com el de veda del sector, concretament els mesos de gener i febrer.

El cost per persona és de 100 €, i inclou l’assegurança, així com un àpat a la mateixa embarcació, basat en la gastronomia pròpia de la cuina de barca. A més, les persones participants també obtenen amb el preu de l’activitat, una entrada al Museu de la Pesca i una visita guiada a la subhasta del peix que té lloc a la llotja de Palamós.

Aquesta activitat compta també amb la participació i el suport de l’Organització de Productors Pesquers (OPP), plataforma mitjançant la qual es permet l’impuls de projectes vinculats al desenvolupament d’iniciatives i propostes que fomenten el sector pesquer local, i que és integrada per pescadors palamosins.

Foto: Tres restauradors certificats amb la Marca de Garantia, a bord de l’Estrella del Sur III, aquest matí durant la jornada de pesca.

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments