22/05/2023 Medi Ambient

Darreres activitats del programa de descoberta de l’Espai d’Interès Natural de Castell-Cap Roig, que finalitza dijous

Prop de vuitanta persones ja han gaudit d’aquestes propostes que es varen iniciar a finals d’abril, i mitjançant les quals s’ha pogut aprofundir en els valors d’aquest espai natural. Aquest cicle d’activitats gratuïtes es tancarà dijous vinent 25 de maig, amb una sortida naturalista que permetrà als seus participants, conèixer el paisatge agrícola de la plana de Castell, en un itinerari que serà guiat per especialistes.

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós tancarà dijous vinent, dia 25, el cicle d’activitats gratuïtes que s’han programat durant el darrer mes i mitjançant les quals s’han difós els valors naturals i ambientals de l’Espai d’Interès Natural (EIN) de Castell-Cap Roig.

Prop de vuitanta persones ja han gaudit d’aquest programa que sota el nom “Aquesta primavera…ens endinsem a Castell-Cap Roig!”, ha permès als seus participants, conèixer de primera mà aquest destacat àmbit natural del municipi, i principalment les zones del paratge i la plana, més allunyades de la costa i, per tant, més desconegudes.

Inscripció oberta per a la sortida naturalista
El programa es tancarà aquest proper 25 de maig, amb la realització d’una sortida naturalista que permetrà als seus participants, conèixer el paisatge agrícola de la plana de Castell, en un itinerari que serà guiat per especialistes.

Aquesta sortida té encara places disponibles. Per a poder participar-hi, només cal que les persones interessades facin la inscripció prèvia, que es pot tramitar telemàticament, omplint el full corresponent que es pot trobar al web de l’Ajuntament de Palamós, i dins l’apartat de l’Àrea de Medi Ambient.

El cicle “Aquesta primavera…ens endinsem a Castell-Cap Roig!” es va encetar el passat 29 d’abril amb una ruta guiada amb bicicleta que va permetre conèixer molins, mines d'aigua, safareig i aiguamolls, localitzats a l'EIN Castell-Cap Roig. Aquell mes també es va dur a terme la primera de les xerrades “Biblioteca sostenible”, que sota el títol de “Vols ser un turista responsable?” va organitzar la biblioteca municipal “Lluís Barceló i Bou”.

Posteriorment, el dia 4 de maig, va tenir lloc un Taller de pesca científica, mitjançant el qual es va apropar als participants, a tots aquells valors que es troben en els ecosistemes fluvials com el de la riera de Castell.

El calendari d’activitats també va incloure una jornada de neteja d’aquest àmbit natural, que dins el programa “Let’s clean up Europe”, va programar una sortida per poder retirar les restes de residus abandonats a diverses zones terrestres de l'Espai Natural Castell-Cap Roig.

Una altra de les activitats que es varen realitzar és el de la Jornada d’anellament d’ocells, on amb la participació d’especialistes, es va dur a terme la captura, anellament i alliberament d’aus.

Conferència a la Biblioteca
Les activitats organitzades dins el calendari “d’Aquesta primavera…ens endinsem a Castell-Cap Roig!”, es complementaran amb una conferència que tindrà lloc a la sala polivalent de la Biblioteca Municipal “Lluís Barceló i Bou”, i que està inclosa en el programa “Biblioteca sostenible”.

Es tracta de la titulada “Hort ecològic, un món de possibilitats” que tindrà lloc aquest dimecres 24 de maig, a les 18:30 h. En aquest cas la inscripció cal fer-la directament a la Biblioteca municipal: 972 60 07 08.

Foto: alguns dels participants a la Jornada d’anellament d’ocells inclosa al programa de descoberta de l’EIN Castell-Cap Roig.

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments