19/05/2023 Teatre La Gorga

La formació palamosina Escàlem Coral celebra el seu onzè aniversari amb un concert a La Gorga

Aquesta proposta musical i festiva tindrà lloc diumenge vinent, a les 19h, i comptarà també amb la participació de la coral La Vall del Terri, de Cornellà del Terri. Escàlem Coral interpretarà peces representatives del seu repertori que combina havaneres, cançons tradicionals catalanes o música de pel·lícules. El concert també comptarà amb la participació de la soprano lírica Indira Ferrer i Morató, acompanyada a la guitarra per Mauri Campos i Carles Casanovas, que faran el fi de festa interpretan peces del seu espectacle “Sendero de ida y vuelta”. En total aquesta coral local està formada per una trentena de cantaires dirigits pel palamosí Carles Casanovas. En el darrer any Escàlem Coral ja ha realitzat una quinzena de concerts.

El pròxim diumenge 21 de maig, la formació musical palamosina Escàlem Coral celebrarà el seu onzè aniversari, amb l’organització d’un concert commemortiu que tindrà lloc a partir de les 19 h, al teatre auditori La Gorga.

Enguany s’hauria d’haver celebrat el 13è aniversari d’aquesta formació musical, però durant els dos anys de pandèmia aquest cor no va tenir activitat de concerts.

Seguin la tradició d’aquest acte, el concert comptarà amb la participació d’una coral convidada. En aquesta ocasió serà la coral La Vall del Terri, de Cornellà del Terri. El programa del concert estarà format per diverses peces representatives del repertori d’Escàlem, que combina havaneres, cançons tradicionals catalanes o música de pel·lícules.

A aquesta festa d’aniversari també se li sumarà la soprano lírica Indira Ferrer i Morató, acompanyada a la guitarra pels músics Mauri Campos i Carles Casanovas, que faran el fi de festa interpretant peces del seu espectacle musical “Sendero de ida y vuelta”.

El concert de l’onzè aniversari d’Escàlem Coral, és d’accés gratuït per al públic, però cal retirar les entrades al web: www.lagorga.cat.

Escàlem Coral
En total aquesta coral local està formada actualment per una trentena de cantaires, dirigits pel lletrista, músic, compositor, intèrpret palamosí i director artístic de la popular formació d’havanera Port-Bo, Carles Casanovas.

En el darrer any Escàlem Coral ja ha realitzat una quinzena de concerts, tant al municipi com a fora, destacant d’aquests últims mesos la seva participació en el programa “La Missa” de Televisió Espanyola a Catalunya, on va interpretar els diversos cants de l’ofici.

La recuperació de les caramelles
Amb la creació de la formació Escàlem Coral, l’any 2010, Palamós va recuperar de nou la tradició del cant de les caramelles de Pasqua Florida.

Precisament les caramelles a Palamós han estat una tradició que intermitentment s'han anat succeint al llarg del temps i que ara restava aturada i quasi oblidada des de mitjan segle passat.

En la primera meitat del segle XX les caramelles han tingut un caràcter d'exultació primaveral al mateix temps que irradien alegria, optimisme, esperança i il·lusió. Són doncs clarament un fenomen sociocultural arrelat a la identitat catalana.

Durant el recorregut pels carrers del municipi els integrants de la coral palamosina utilitzen la tradicional cistella de les formacions de caramelles a Catalunya, mitjançant la qual es recullen les ofrenes dels veïns.

Foto: la formació Escàlem Coral.

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments