25/03/2020 Acció Social i Ciutadania

Palamós se suma a la campanya “Establiment segur contra la violència masclista”

L’àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de Palamós ha engegat la campanya al municipi amb objectiu que, durant el període de confinament, les dones en situació de violència masclista comptin amb el suport dels comerços locals. En aquests establiments es garanteix que la persona afectada per aquesta situació serà escoltada explicant el seu cas, per tal que des del comerç es truqui per ella per a poder ser assessorada per professionals de l’advocacia, psicologia i l’atenció social. La Policia Local de Palamós ha repartit els cartells de la campanya per una quarantena d’establiments de primera necessitat del municipi que s’han sumat a aquesta iniciativa.

Palamós s’ha sumat a la campanya “Establiment segur contra la violència masclista”, que lidera l’Institut Català de les Dones (ICD), i que és adreçada als comerços de primera necessitat que segueixen oberts al públic durant el període de confinament motivat per la pandèmia del coronavirus.

L’objectiu és que aquestes botigues puguin ser altaveu d’aquelles dones del municipi que es trobin en situació de violència masclista, i que ara es pot veure agreujada per aquest confinament. Aquesta situació pot comportar una convivència permanent i forçosa i la mobilitat reduïda o nul·la, afavorint situacions de violència amb l’agreujant de la dificultat per a la víctima de no poder trucar per trobar el suport de familiars, amistats, o professionals.

L’àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de Palamós coordina aquesta campanya al municipi, amb l’edició dels cartells que agents de la Policia Local de Palamós han distribuït a l’Hospital i el CAP, així com en una quarantena de comerços locals (farmàcies, fleques, estancs, supermercats, fruiteries o peixateries).

En aquests establiments es garanteix que la persona afectada per aquesta situació serà escoltada explicant el seu cas, per tal que des del comerç es truqui per ella al 900900120, per a poder ser assessorada per professionals de l’advocacia, psicologia i l’atenció social; o bé al 112 en cas d’emergència.

L’àrea d’Igualtat demana també a la ciutadania en general la seva implicació en aquesta campanya, denunciant aquells casos de violència masclista dels quals siguin coneixedors, que puguin detectar durant aquest període en el seu àmbit més proper, exercint d’aquesta manera un acte de responsabilitat ciutadana.

En tots els casos que es puguin detectar a Palamós les àrees municipals d’Igualtat i d’Acció Social, mitjançant els Serveis Socials, faran un seguiment per a proporcionar l’acompanyament, assessorament i suport a aquestes persones.

Foto: La Policia Local repartint els cartells de la campanya.

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments