12/04/2019 Ciutadania i Educació

Es constitueix la Taula per a la convivència infantil de Palamós

Aquest consell sorgeix del Projecte educatiu de ciutat -Palamós Ciutat Educadora- i té com a objectiu millorar la coordinació pel que fa a l’atenció a la infància del municipi, a partir del treball conjunt de tots els agents que treballen en aquest àmbit. L'acte de constitució va tenir lloc ahir a les dependències de l'Aula d'Aprenentatge i va comptar amb la presència dels representants de les administracions, escoles i entitats que en formen part. La Taula per a la convivència infantil de Palamós preveu abordar, a curt termini, la revisió del protocol d’absentisme, l'abordatge i prevenció de l’assetjament entre iguals o l'harmonització dels mecanismes de relació dels centres educatius amb el municipi, entre altres.

Ahir dijous 11 d'abril, l'equipament municipal de l'Aula d'Aprenentatge va acollir l'acte de constitució de la Taula per a la convivència infantil de Palamós, un consell que té com a principal objectiu poder millorar la l’atenció a la infància del municipi i la coordinació pel que fa a la prevenció i la detecció de disfuncions que la puguin afectar, especialment a aquella que es troba en situacions de dificultat socioeducativa.

La Taula sorgeix del Projecte educatiu de ciutat -Palamós Ciutat Educadora- que en aquest cas ha treballat coordinadament amb el Servei d’Inspecció Educativa de la Generalitat, i esdevé un espai de treball en xarxa que reuneix els diferents professionals de tots els serveis que treballen amb infància al municipi.

Precisament l'acte d'ahir va comptar amb la participació de representants de les administracions, escoles i entitats que integren aquest òrgan, encapçalats per l'alcalde de Palamós, que el presideix, l'inspector d’Educació de la Generalitat i la regidora d'Ensenyament de l'Ajuntament de Palamós. A banda també es compta amb tota la Comunitat educativa municipal, amb un docent de cada escola així com un representant de l’AMPA o AFA de cada centre educatiu.

La Taula es complementa amb un ampli ventall de tècnics d'administracions com els integrants de l'EAP (equip d’assessorament psicopedagògic), i l’EAIA (Equip d’atenció a la infància i l’adolescència) de la Generalitat, representants del cos de Mossos d’Esquadra i de la Policia Local; dels serveis mèdics de l’ABS de Palamós i del CSMIJ (Centre de salut mental infantil i juvenil), així com de tècnics municipals de les àrees d'Educació, Acció Social i Ciutadania, Joventut, Immigració i Esports.

La creació d'aquest grup de treball permetrà la prospecció i estudi de les diverses situacions que es plantegin a nivell de municipi en relació amb el col•lectiu infantil, així com la sensibilització sobre la importància de treballar i tenir cura de totes les qüestions que afectin l’entorn dels infants i adolescents.

Per a poder-ho fer possible és clau la coordinació entre els diferents agents que participin en la Taula, així com la formació dels professionals i altres agents implicats en el desenvolupament dels infants i adolescents.

Un cop constituïda, la Taula per a la convivència infantil de Palamós preveu abordar, a curt termini, la revisió del protocol d’absentisme, la prevenció de l’assetjament entre iguals o l'harmonització dels mecanismes de relació dels centres educatius amb el municipi, entre altres. Per a poder actuar de manera eficaç en tots aquests temes la Taula proposarà la creació de subgrups de treball.

Foto: imatge de l'acte de constitució de la Taula per a la convivència infantil de Palamós, que va tenir lloc ahir dijous.

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments