20/02/2019 Medi Ambient

Palamós prepara un nou espai de més de 1000m2 per a l'esbarjo de gossos

Aquesta setmana s'han iniciat les feines d'adequació d'aquests terrenys ubicats al costat de l'skate park de la zona esportiva municipal "Josep Massot i Sais". L'espai es delimitarà amb una tanca de fusta d'un metre d'altura on els gossos podran estar deslligats. El projecte inclou la ubicació de bancs, papereres i una font perquè puguin veure els gossos, així com l'enjardinament de l'espai amb la ubicació d'arbrat. Aquesta zona d'esbarjo per a gossos se suma a la que ja es va ubicar a Sota Pedró, situada molt a prop de la zona portuària de la Pedrera. Cal destacar també que des de novembre i fins a març Palamós compta amb un espai delimitat per a animals de companyia a la platja Gran.

A principis d'aquesta setmana s'han iniciat les obres d'adequació d'una nova zona d'esbarjo per a animals de companyia que tindrà Palamós.

L'espai s'ubica en uns terrens de 1070m2 situats al costat de l'skate park de la zona esportiva municipal "Josep Massot i Sais", i en paral•lel al camí que passa entre aquesta parcel•la i la riera Aubi.

Aquest projecte forma part de les propostes que els palamosins i les palamosines varen prioritzar en el procés participatiu de les inversions municipals de 2018, i està vinculada a la nova Ordenança municipal de tinença d'animals que es va aprovar l'any passat.

Ara una empresa especialitzada ha iniciat les feines d'adequació d'aquests terrenys, desbrossant tot l'espai i realitzant les tasques d'anivellament i canalització del servei d'aigua.

Posteriorment es col•locarà una tanca de fusta perimetral d'un metre d'altura amb la qual es delimitarà tot aquest espai que tindrà dues portes d'accés. L'objectiu de la tanca és el de permetre que els gossos puguin anar deslligats dins aquesta zona d'esbarjo, sempre amb la presència del seu propietari.

El projecte que ara s'executa també inclou la ubicació de bancs, papereres i una font perquè puguin veure els gossos, així com l'enjardinament de l'espai amb la ubicació d'arbrat. També s'ha previst habilitar un camí central que unirà un extrem amb l’altre de la zona d’esbarjo. El cost de les obres d'adequació d'aquesta parcel•la és de 13.300 €, i el seu termini d'execució és de quinze dies.

Zones d'esbarjo per a gossos també a Sota Pedró i la platja Gran
Aquesta zona d'esbarjo per a gossos se suma a la que ja es va ubicar l'estiu passat a Sota Pedró, situada concretament entre el barri vell i el port Marina Palamós, molt a prop de la zona portuària de la Pedrera.

Es tracta d'un parc enjardinat d'uns 950 m2, amb arbres i que la seva superfície és exclusivament de sauló. Aquest espai disposa d'una font, bancs i papereres, així com d'una tanca perimetral de fusta que envolta tot el parc.

Cal destacar que des de l'any passat Palamós també compta amb un espai delimitat per a animals de companyia a la platja Gran, una demanda ciutadana també sorgida d'un procés de participació ciutadana, concretament la vinculada a la redacció de la nova Ordenança municipal de tinença d'animals.

Aquest espai, d'uns 1300m2 i amb accés al mar, està situat en l'àmbit de platja més proper al final del terme municipal, quedant delimitat aproximadament entre el carrer de Nàpols i el carrer del Mar.

La zona específica per a animals de companyia a la platja Gran s'habilita només temporalment, entre l'1 de novembre i el 15 de març, període en el qual els gossos poden accedir-hi acompanyats dels seus propietaris, i anar-hi deslligats.

Nova Ordenança de tinença d’animals
El Ple de l’Ajuntament de Palamós va aprovar ara fa un any l'Ordenança de protecció, control i tinença d’animals, que actualitzava la que hi havia en vigència fins aquell moment i que datava de l'any 2000.

La nova elaboració d'aquest document va comptar amb un ampli procés de participació ciutadana i amb la col•laboració de les entitats animalistes de la vila i comarca. L'Ordenança regula aspectes com la inspecció i vigilància, la recollida d'animals perduts i abandonats, el cens i la identificació o les infraccions i sancions.

També inclou la creació d’una comissió de seguiment de l’Ordenança per tal d’anar-la adaptant a noves situacions o necessitats que puguin generar, possibilitant que aquest sigui un instrument obert i periòdicament revisable.

Foto: image de l'acondicionament dels terrenys que ocupen el nou espai d'esbarjo per a gossos.

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments