23/01/2023 Festes i Tradicions

Palamós celebra la tradicional festa de Sant Antoni Abat

La benedicció dels animals i l’audició de sardanes varen centrar els actes d’aquesta festivitat que es van celebrar ahir diumenge al passeig del Mar. L’organització va repartir el tradicional “pa de Sant Antoni” entre tots els participants i l'Agrupació Sardanista Costa Brava va arrodonir aquesta popular celebració amb l’audició de sardanes dedica al compositor Ricard Viladesau, a càrrec de la cobla Baix Empordà.

Ahir diumenge 22 de gener Palamós va celebrar un any més la festa de Sant Antoni Abat, amb la tradicional benedicció dels animals.

Aquesta activitat que és organitzada per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós i l’Agrupació Sardanista Costa Brava, compta amb la col·laboració de la parròquia de Santa Maria i de l’empresa La Fleca de l’Empordà.

Les activitats de la festivitat de Sant Antoni Abat a Palamós es varen iniciar a les 12 h del matí al passeig del Mar, amb una audició de sardanes a càrrec de la cobla Baix Empordà.

Com és tradicional, la primera ballada de l’any que organitza l’Agrupació Sardanista Costa Brava, és dedicada al mestre i compositor sardanista, Ricard Viladesau, que va morir el 26 de gener de l’any 2005. Tot el programa va girar al voltant de la seva obra i la seva persona.

La benedicció
L'acte de benedicció dels animals es va iniciar a les 13 h del matí al passeig del Mar, coincidint els Jardins de l'1 d'octubre, i va ser celebrada pel rector de la parròquia de Santa Maria, de Palamós, mossèn Pere Narbón.

Un cop finalitzat l’acte de benedicció dels animals es va fer el lliurament a tots els assistents d’un dels elements tradicionals d’aquesta festivitat.

Es tracta de l’anomenat “Pa de Sant Antoni” que amb motiu d’aquesta celebració i, en molts pobles de la riba mediterrània, es lliura als amos dels animals que participen de la benedicció, amb l’antiga creença de ser un aliment protector d’epidèmies i maleficis del dimoni i fins i tot, tenir una acció preventiva contra tempestes i llamps.

La celebració a Palamós de la festivitat de Sant Antoni Abat, es va recuperar al municipi l’any 2000.

Foto: acte de la festivitat de Sant Antoni Abat, celebrada ahir al passeig del Mar.

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments