07/06/2021 Àrea de Patrimoni

Èxit de participació en el Palamós Terra de Mar 2021, que enguany s’ha celebrat durant tres caps de setmana adaptat a les mesures de prevenció de la Covid

Aquesta bona resposta, malgrat el canvi de format per les mesures Covid, torna a consolidar un any més l’èxit d’aquesta activitat que esdevé el festival mariner de la Costa Brava i que enguany s’ha dedicat a la contaminació marina provocada pels plàstics. El públic assistent ha pogut participar en les més de cinquanta activitats programades que s’han repartit durant els tres caps de setmana en tres blocs: ‘Vaixells tradicionals i navegació per la badia’, ‘Activitats blaves’ i ‘Sostenibilitat i esports de mar’. Algunes de les propostes més destacades han estat la visita a les embarcacions tradicionals, la navegació pel litoral de Palamós, les visites guiades al patrimoni local marítim i les activitats i tallers de conscienciació ecològica i neteja del litoral.

Prop de 5.000 persones han participat durant els caps de setmana del 22 i 23, 29 i 30 de maig i 5 i 6 de juny a les activitats que s’han dut a terme, majoritàriament, a la zona del port de Palamós on ha tingut lloc la 14a edició del festival Palamós Terra de Mar, enguany adaptat a les mesures de prevenció per l’actual situació sanitària.

El públic assistent ha pogut participar en la cinquantena d’activitats programades durant els tres caps de setmana, enguany dedicades a la temàtica ‘Zero plàstics a mar’ per a la conscienciació ecològica i que han abordat la problemàtica que provoca la contaminació marina per plàstics.

Durant el primer cap de setmana del festival del 22 i 23 de maig les activitats es van dirigir especialment a la temàtica ‘Vaixells tradicionals i navegació per la badia’ en la qual hi van participar unes 3.000 persones aproximadament.

Destaquen les visites guiades a les embarcacions atracades al port com el quetx Ciutat Badalona; el pailebot centenari Santa Eulàlia, del Museu Marítim de Barcelona; el vaixell de cabotatge Äran i les barques del peix Estrella Polar i Gacela. El creuer de passatgers Atlàntida III va oferir sortides de navegació pel litoral de Palamós, de la badia fins a Castell, en el qual hi van participar un total de 1.500 persones. Destaca també el rècord del món que va aconseguir l’equip de rem oceànic Ocean Cats en superar les 24 hores seguides practicant rem estàtic a la zona del port de Palamós.

Pel que fa al cap de setmana del 29 i 30 de maig, el segon bloc d’activitats del festival va estar dedicat a les ‘Activitats blaves’ amb l’organització de diverses visites guiades al patrimoni local marítim, que van comptar amb la participació d’unes 500 persones, en grups reduïts, reserva anticipada i places exhaurides en cadascuna d’elles. La visita al poblat iber de Castell, el camí de Barba-rossa, visita a les barques del peix, al Museu de la Pesca o al Castell de Sant Esteve de Mar en són algunes.

El darrer bloc d’aquesta edició es va celebrar aquest passat cap de setmana 5 i 6 de juny amb les activitats de sostenibilitat i esports de mar que va comptar dissabte amb gairebé un centenar de persones participants en les propostes de Plogging, neteja del fons marí fent submarinisme a la zona de Front de Mar i la neteja de la costa en caiac i fent natació en aigües obertes, amb les quals es va recollir una gran quantitat de plàstics i deixalles tant del fons del mar com de la superfície.

Diumenge les activitats aquàtiques i esportives van ocupar la jornada amb totes les places exhaurides en els tallers de paddle surf, iniciació al caiac i la travessa en aigües obertes des del port. A més, durant el cap de setmana, unes 1.000 persones van visitar la Nao Victoria, atracada al port de Palamós des de mitjans de setmana. L’Ajuntament va organitzar també visites guiades gratuïtes a aquest vaixell per a diferents cursos dels centres de primària i secundària del municipi.

Foto: participants de l’activitat de neteja del fons marí fent submarinisme a la zona de Front de Mar, aquest dissabte.

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments