13/05/2021 Esports

Es presenta el Centre Trail Palamós, dinamitzador d’experiències esportives per a tothom, en contacte amb la natura i vinculades al turisme actiu

Aquest projecte és impulsat pel Departament d’Esports de l’Ajuntament de Palamós amb l’objectiu que el municipi segueixi sent referent esportiu, aprofitant el privilegiat entorn natural que té. El Centre Trail Palamós Empordà-Costa Brava, ofereix diversos recorreguts tot terreny amb diferents nivells de dificultat, perquè tothom qui vulgui, experimentat esportista o no, pugui descobrir caminant, corrent, pedalant o nedant, el paisatge de Palamós i el seu entorn. S’han preparat un total de 24 itineraris que van dels 900 metres fent snorkel, passant pels 2, 10 o 21 quilòmetres caminant o corrent, i arribant fins als 73 en bicicleta. Els recorreguts han estat convenientment senyalitzats i adaptats als senders, corriols, camins de ronda o carreteres, on poder fer passejades, senderisme, Trail Running; bici de carretera, familiar o de muntanya; així com natació o snorkel.

El Departament d’Esports de l’Ajuntament de Palamós ha presentat aquest matí, amb la presència de l’atleta local, Adel Mechaal, la plataforma esportiva, Centre Trail Palamós Empordà-Costa Brava, mitjançant la qual s’ofereixen diversos recorreguts tot terreny amb diferents nivells de dificultat, perquè tothom qui vulgui, tant els que s'inicien en l'esport com els que ja tenen experiència, puguin descobrir caminant, corrent, pedalant o nedant, el paisatge de Palamós i el seu entorn.

L’objectiu és que el municipi segueixi sent referent esportiu a les comarques gironines, més enllà dels seus àmbits més reconeguts com són el futbol o la vela, i aprofitant el privilegiat entorn natural que té Palamós, convertit en un gran espai esportiu a l'aire lliure, i fomentant aquesta marca com a destacada oferta local de turisme actiu.

Tots els recorreguts i els serveis complementaris del Centre Trail Palamós Empordà-Costa Brava es recullen en el web: www.palamosesportiu.cat/centre-trail-palamos-emporda-costa-brava, on els usuaris poden consultar les característiques de cadascun dels traçats. Es tracta d’un total de 24 itineraris diferents, que tenen una distància que va dels 900 metres fent snorkel, passant pels 2, 10 o 21 quilòmetres caminant o corrent, i arribant fins als 73 en bicicleta.

Els recorreguts han estat convenientment senyalitzats i adaptats als senders, corriols, camins de ronda o carreteres, on poder fer passejades, senderisme, Trail Running; bici de carretera, familiar o de muntanya; així com natació o snorkel, per a gaudir-los i organitzar les jornades d'entrenament o passejada.

La gran majoria d’itineraris tenen un traçat circular i compten, en el seu inici, amb un tòtem de senyalització on es troben marcats els recorreguts que surten, arriben o passen per aquell punt.

Aquest suport informatiu inclou la distància del traçat, el desnivell, l’índex de dificultat, la modalitat esportiva més adient o els temps aproximats per completar-los. Tots els itineraris estan senyalitzats amb marques grogues i blaves seguin la línia que s’utilitza en els senders de GR.

La informació de les rutes es complementa al web del Centre Trail Palamós Empordà-Costa Brava on hi ha totes les dades dels 24 recorreguts. A banda també es pot trobar la descripció detallada d’alguns dels espais naturals per on transcórrer l’itinerari proposat, com és el cas del PEIN Castell-Cap Roig, la vall de Bell-lloc, el parc de Cap Gros o el camí de ronda.

Aquesta riquesa natural també es trasllada a l’àmbit del fons marí, del qual es pot gaudir fent els traçats previstos per a la natació o snorkel. El web recull en aquest cas la biodiversitat que es concentra en els fons de roca o sorra, i en el de les praderies de posidònia oceànica que es poden localitzar en el litoral del municipi.

Precisament mantenir aquests espais protegits i nets és un dels objectius que es volen fomentar amb l’impuls d’aquesta plataforma, que incentiva als seus usuaris a la pràctica del plogging, que té cura del medi ambient com un valor que cal sumar a l’activitat esportiva a l’aire lliure.

Cal destacar que Palamós ha posat en valor amb aquesta iniciativa l’activitat esportiva com a referent per al municipi. En aquesta línia el passat mes d’abril, ja es van posar en marxa les anomenades Curses Virtuals, amb dues propostes que es concreten en una ruta en bicicleta de 72 quilòmetres per l'espai natural de les Gavarres, i una a peu, de 10 quilòmetres, fent un itinerari pel traçat de l'antic Tren Petit.

El Centre Trail Palamós Empordà-Costa Brava, ha estat possible amb la col•laboració d’entitats esportives del municipi que han participat en la proposta i marcatges d’itineraris. És el cas de l’Associació Atlètica Palamós, el Club Alpí Palamós, Club Natació Palamós, l’Associació de Gent Gran de Palamós, l’entitat palamosina Twinapp Running “Mou-te pel mar!” i Skaphos Sub Palamós.

També compta amb el suport del Patronat de Turisme Costa Brava-Pirineu de Girona, i de la Companyia d'Aigües de Palamós.

Foto: (d'esquerra a dreta) l'alcalde de Palamós, Lluís Puig; l'atleta Adel Mechaal; i el regidor d'Esports, Joan Barba, en el tòtem del Centre Trail Palamós ubicat al passeig de La Fosca.

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments