19/11/2020 Servei d’Habitatge

Palamós ja disposa de tres pisos destinats a cobrir situacions d'emergència social habitacional al municipi

Un d'aquests habitatges ha estat cedit temporalment mitjançant conveni amb l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, mentre que els altres dos s'han adquirit en propietat exercint el dret de tanteig i retracte amb l’entitat financera que n'era la propietària. La funció d'aquests pisos és la de poder donar sortida a les emergències sobrevingudes de famílies del municipi, principalment en casos de desnonaments, pèrdua sobtada d’habitatge o maltractaments. A partir d'ara es realitzaran les tasques de condicionament i d'instal•lació de l'equipament i mobiliari necessari, amb l'objectiu de poder disposar d'aquests pisos al més aviat possible.

L'Àrea d'Habitatge de l'Ajuntament de Palamós ha ultimat els acords mitjançant els quals el municipi podrà disposar de tres pisos que seran destinats aquelles situacions d'emergència social habitacional que puguin sorgir.

Un d'aquests habitatges ha estat cedit mitjançant conveni amb l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, que posa aquest immoble a disposició de l'Ajuntament de Palamós durant quatre anys, amb la possibilitat de renovar aquesta cessió quatre anys més. Aquest pis té una superfície útil de 94,36m2, i compta amb rebedor, cuina, sala d’estar, lavabo, bany, rentador, quatre dormitoris i terrassa.

Els altres dos habitatges l'Ajuntament de Palamós els ha adquirit en propietat, exercint el dret de tanteig i retracte amb l’entitat financera que era propietària fins ara d'aquests immobles.

En el cas d'aquests dos pisos les seves característiques son, i en el cas del primer, d'una superfície útil de 47,50 m2, dotat amb cuina-menjador, dormitori i bany. I pel que fa al segon, superfície de 98,25 m2, amb cuina, menjador-sala d’estar, rebedor, tres dormitoris, dos banys, distribuïdor i terrassa.

L'objectiu de l'Ajuntament de Palamós és que aquests pisos puguin donar sortida a les emergències sobrevingudes de famílies del municipi, principalment en casos de desnonaments, pèrdua sobtada d’habitatge o maltractaments.

Un cop adquirits s'iniciaran ara les tasques de condicionament i d'instal•lació de l'equipament i mobiliari necessari, amb l'objectiu de poder disposar d'aquests pisos, plenament en servei, al més aviat possible.

Aquest son els tres primers habitatges que s'incorporen al parc municipal d'habitatges que l'Ajuntament de Palamós vol seguir ampliant per destinar a necessitats socials, i que gestionaran conjuntament les àrees d'Habitatge i Acció Social-Ciutadania de l'Ajuntament de Palamós, amb la col•laboració de la Taula de Coordinació Local pel Dret a l’Habitatge.

Foto: La regidora d'Habitatge (centre) acompanyada de l'alcalde de Palamós i de la tècnic de l'Àrea d'Habitatge, visitant un dels pisos d'emergència social del municipi.

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments