17/03/2020 Acció Social i Ciutadania

Palamós organitza un servei per a garantir el subministrament d'aliments i medicaments a persones grans, discapacitades i vulnerables del municipi

Amb motiu de l'aplicació de l'estat d'alarma i la necessitat de confinament, l'Assemblea local de la Creu Roja i l'Ajuntament de Palamós, han coordinat la posada en marxa d'aquest servei, adreçat a aquestes persones, amb el condicionant que visquin soles i que no tinguin cap xarxa familiar. Per sol•licitar el servei caldrà contactar amb la Creu Roja de Palamós al telèfon 972 602211. La Creu Roja es desplaçarà als comerços per poder adquirir els aliments, productes de farmàcia o d'higiene que necessiti la persona que sol•liciti el servei, i que després traslladarà al seu habitatge.

L'Assemblea local de Creu Roja i l'Ajuntament de Palamós han coordinat la posada en marxa d'un servei que permeti garantir el subministrament d'aliments, productes de farmàcia o d'higiene, a persones grans, discapacitades i vulnerables del municipi, que es veuen afectades per les mesures de confinament establertes per l'estat d'alerta en relació a les mesures de prevenció del contagi per coronavirus.

L'objectiu és poder actuar exclusivament amb aquelles persones del municipi que visquin soles i que no tingui xarxa familiar que els pugui atendre.

D'aquesta manera les persones que acreditin aquesta situació i condicions podran sol•licitar aquest servei. Per això caldrà contactar amb la Creu Roja Palamós al telèfon 972 602211.

Aquest servei es durà a terme de dilluns a divendres entre les 9 i les 13 h. Els tècnics de Creu Roja es desplaçaran al domicili de la persona sol•licitant i ho faran seguint els protocols de protecció que permeten minimitzar qualsevol possibilitat de contagi. Un cop al domicili sabran quin son els productes que es necessiten, es farà un càlcul econòmic aproximat, i amb els diners que els haurà aportat la persona que ha demanat el servei, la Creu Roja es desplaçarà als establiments comercials on adquirirà els productes.

Posteriorment els traslladarà al domicili on presentarà les factures o els comprovants de la compra. En el cas de requerir productes farmacèutics caldrà que aquesta comanda sigui acompanyada de la consequent recepta actualitzada i de la targeta sanitària.

A banda d'aquesta mesura cal destacar que l'Ajuntament de Palamós, mitjançant l'Àrea d'Acció Social, i l'Assemblea local de Creu Roja, segueixen realitzant el servei de càtering a persones grans i en estat de vulnerabilitat del municipi, que durant tot l'any garanteix el subministrament de menjar cuinat a aquestes persones. Amb motiu però de les mesures de confinament que s'han establert, els Serveis Socials ja han ampliat el nombre de persones que reben aquest servei i no descarten augmentar-lo en els propers dies.

Foto: Un tècnic de Creu Roja Palamós fent el transport de càtering per a persones grans i en estat de vulnerabilitat del municipi.

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments