04/07/2019 Museu de la Pesca

L’exposició temporal del Museu de la Pesca “Veles al port. Homenatge a Lluís Collell” s’inaugura demà divendres a l’Espai Santa Caterina de la Generalitat a Girona

Demà divendres 5 de juliol, a les 12.15 h, la Generalitat de Catalunya inaugurarà l’exposició que ret homenatge al radiotelegrafista i fill de Palamós, Lluís Collell. “Veles al Port” es va inaugurar l’any 2006 al Museu de la Pesca i ara s’exporta fins l’Espai Santa Caterina de la Generalitat a Girona on es podrà veure fins el proper 21 de setembre. Collell va aplegar en un àlbum imatges del port de Palamós que recollien el moviment portuari de finals del segle XIX i fins a mitjans del XX.

La Generalitat de Catalunya inaugura demà divendres 5 de juliol l’exposició temporal del Museu de la Pesca Veles al port. Homenatge a Lluís Collell, en un acte que tindrà lloc a l’Espai Santa Caterina de la Generalitat a Girona, a les 12.15 h, i en el qual hi assistirà l’alcalde de Palamós i president de la Fundació Promediterrània, Sr. Lluís Puig.

Homenatge a un palamosí
La mostra consta de fotografies del fons de Lluís Collell (1920-1947) radiotelegrafista, fill de Palamós que de ben jove va treballar en diverses companyies naivilieres fins als anys 50, en què ho deixà per dedicar-se al negoci familiar. Amb vocació, Lluís Collell aplegà en un àlbum, imatges del port de Palamós, algunes preses per ell mateix i d’altres provinents de postals antigues, que recollien el moviment portuari de Palamós de finals del segle XIX i fins a mitjans del segle XX. Aquesta documentació cedida per la seva família per a la seva reproducció al Museu de la Pesca, ha esdevingut la base d’aquesta exposició.

El comissari de la mostra, el sr. Joaquim Pla, ha fet una tasca de selecció i descripció de fins a 18 fotografies que permeten definir les tipologies més usuals de vaixells de vela de la Mediterrània des de finals del segle XIX i fins al primer terç de segle XX. El comissari farà una presentació de la mostra durant la obertura de la mateixa demà divendres 5 de juliol.

Juntament amb les fotografies i els esquemes tipològics s’exhibeixen 3 maquetes i models de vaixells, la procedència de les quals són un del fons del Museu de la Pesca i els altres dos del senyor Carles Rebull. La peça del Museu de la Pesca es tracta d’un model d’un bergantí rodó fet al segle XIX pel mestre d’aixa de Palamós Agustí Muxó, i que procedeix de l’antic fons del Museu del Cau de la Costa Brava. Aquesta peça va ser restaurada pel modelista i restaurador naval Joan Prim.

L’exposició es va inaugurar l’any 2006 al Museu de la Pesca i ara es converteix en itinerant i s’exporta a Girona on es podrà visitar fins el dissabte 21 de setembre, en horari de dimarts a dissabte de 10 a 19 h.

Foto: L. Roisin del 1915-1936 ca. Quetx de Cabotatge, que forma part de l'exposició "Veles al port. Homenatge a Lluís Collell".

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments