12/06/2019 Càtedra d'Estudis Marítims

La Càtedra d'Estudis Marítims obrirà dissabte un cicle de conferències dedicat a la "Pesca i Ciència"

El calendari s'iniciarà amb una jornada tècnica-científica dedicada a la Gamba de Palamós, que es durà a terme a partir de les 9 h, a la Casa del Mar de Palamós. Aquesta jornada comptarà amb la participació de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat de Catalunya, l’Institut de Ciències del Mar (CSIC), el Laboratori d’Ictiologia Genètica (UdG) i la Confraria de Pescadors de Palamós. El cicle que s'obrirà dissabte programarà fins al novembre conferències i tallers on diversos científics i professionals relacionats amb el mar, parlaran de l’estat actual, el potencial i els reptes de futurs tant de la pesca marítima com de la ciència marina.

Aquest proper dissabte, 15 de juny, la Càtedra d'Estudis Marítims (Universitat de Girona-Fundació Promediterrània), amb seu a Palamós, obrirà una nova edició del cicle de conferències "Pesca i Ciència", mitjançant el qual es vol seguir reflexionant sobre aquells temes d'interès i d'actualitat per al sector pesquer tan representatiu al municipi.

Jornada tècnica sobre la Gamba de Palamós
El calendari s'iniciarà amb la jornada tècnica-científica dedicada a la Gamba de Palamós, que es durà a terme a partir de les 9 h, a la Casa del Mar de Palamós (plaça de La Catifa).

Aquesta jornada està inclosa també dins el programa de la Fira de la Gamba de Palamós que va tenir lloc el passat dissabte 8 de juny, i té com a objectiu poder subratllar, a partir de les evidències científiques més recents, la necessitat de gestionar de forma integrada, coordinada i eficient, la pesca de la gamba vermella.

L'activitat comptarà amb la participació de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat de Catalunya, l’Institut de Ciències del Mar (CSIC), el Laboratori d’Ictiologia Genètica (UdG) i la Confraria de Pescadors de Palamós.

Cicle de conferències "Pesca i Ciència" 2019
A partir de dissabte i fins al mes de novembre (un cop al mes excepte l'agost i el setembre), es programaran conferències on diversos científics i professionals relacionats amb el mar, parlaran de l’estat actual, el potencial i els reptes de futurs tant de la pesca marítima com de la ciència marina.

Les diferents conferències abordaran temes com la gestió de la pesca de la gamba, la contaminació marina i l’impacte dels humans en els oceans, la situació dels recursos al Baix Empordà – en col•laboració amb la Taula de Cogestió Marina del Litoral del Baix Empordà –, la situació alarmant de l’estoc d’escamarlà o del paper del GALP Costa Brava en la dinamització dels territoris litorals.

Pesca i Ciència és una iniciativa de la Càtedra d’Estudis Marítims i el Museu de la Pesca, amb la col•laboració de l’Ajuntament de Palamós i la Confraria de Pescadors.

Foto: Gamba de Palamós.

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments