07/06/2019 Festes i Tradicions

Els palamosins Anna M. Kammüller i Josep Colomer Trias seran els pregoners de la Festa Major de Palamós 2019

Aquest conegut matrimoni d'empresaris turístics del municipi, propietaris de l'hotel Trias que varen gestionar durant 50 anys, protagonitzaran aquest tradicional acte d'inici de les festes de Palamós. L'acte tindrà lloc el diumenge 23 de juny al parc del Convent dels Agustins. Demà es programarà a l'APP municipal l'agenda de la festa, i la setmana vinent es començarà a distribuir el programa de mà de la Festa Major. L'Ajuntament de Palamós tornarà a distribuir gratuïtament uns 300 domassos que els ciutadans que ho desitgin podran penjar en balcons i finestres del municipi anunciant que Palamós està de festa major. Enguany el programa de festes incorpora com a novetats un "escape room" que es durà a terme el dia 25; així com "l'Espai vermut", que del 22 al 24 de juny organitzaran dues colles de carnaval de la vila al passeig del Mar.

El matrimoni format pels palamosins Anna M. Kammüller i Josep Colomer Trias seran els encarregats enguany d'obrir oficialment els actes de la Festa Major de Palamós, realitzant el pregó que com és tradicional dóna inici a aquesta activitat festiva del municipi que té lloc del 23 al 26 de juny.

La lectura del pregó que donarà inici a la Festa Major 2019 es durà a terme el diumenge 23 de juny, a partir de les 20 h, davant el claustre ubicat al parc del Convent dels Agustins. L'acte que es complementarà amb la interpretació musical de la Coral El Progrés, el ball de gegants de la Colla Gegantera de Palamós o bé de l'arribada de la Flama del Canigó a càrrec dels membres de l'Associació Atlètica Palamós i d'Òmnium Cultural.

Els pregoners 2019
Amb aquesta designació com a pregoners del matrimoni Colomer-Kammüller, el municipi reconeix una vegada més aquesta família, precursora del turisme a Palamós, amb l'hotel Trias, que segueix sent de la seva propietat, com a principal referent. Un negoci que aquest matrimoni va gestionar durant 50 anys, i que en l'actualitat segueix actiu de la mà d'un nou grup hoteler.

Aquest hotel va ser impulsat per la mare de Josep Colomer, Maria Trias, a principis del segle XX i que en l’incipient desenvolupament turístic palamosí ja va ser establiment de referència, on van fer estada destacades personalitats de l'àmbit català i internacional. Per posar alguns exemples es destaquen noms del món del cinema com: Madeleine Carroll, Ava Gardner i David Niven. Del món literari: Josep Pla, Robert Ruark, Truman Capote, Néstor Luján, Simone Ortega. De la reialesa: el príncep Mdivani, Humberto de Saboia, la princesa Lee Raziwill; pintors com Josep M. Sert; o músics com la Victòria de los Ángeles, Montserrat Caballé, Frederic Mompou.

Josep Colomer també va ser membre i fundador del Centre d’Iniciatives i Turisme de Palamós, de la Federació Provincial d’Hostaleria, de l’Associació d’Hostaleria de la Costa Brava Centre, de la Cambra Oficial de Comerç, Turisme i Indústria de Palamós. Així mateix ha destacat com a impulsor de l’Escola d’hostaleria de Girona que ha apostat per la formació i per la professionalització del sector.

La seva tasca remarcable ha contribuït a augmentar la qualitat del turisme de la Costa Brava, mèrits que han estat reconeguts amb la Medalla Turística de Catalunya, la Medalla President Macià, i darrerament amb el premi G! Josep Pujol i Aulí a la tasca professional, que atorga el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona.

L'any 2013 l’Ajuntament de Palamós també va lliurar l’Escut d’Or de la Vila al matrimoni d'Anna M. Kammüller i Josep Colomer; juntament amb altres dos pioners turístics de la vila, com són Rosalia Font Johera i Josep Gabarró Navarro.

Programa de Festa Major i APP
La setmana vinent es començarà a distribuïr el programa de mà de la Festa Major que resumeixen tota l'agenda dels actes festius. En total s'han editat 4.500 exemplars que es podran trobar de manera totalment gratuïta a diversos equipaments municipals: l'Ajuntament, les oficines de cultura ubicades a La Gorga, al Punt d'Informació Juvenil, l'Oficina de Turisme, el pavelló d'Esports, i el Museu de la Pesca. També es podran localitzar a les botigues de la Fleca de l'Empordà i al bar del Mercat Municipal.

A partir de demà dissabte (8/06/19) l'Ajuntament de la vila també posarà a disposició dels ciutadans tota la informació de la programació i les propostes relacionades amb l'agenda de la Festa Major de Palamós, mitjançant un apartat específic inclòs dins l'APP municipal. D'aquesta manera els usuaris podran consultar amb comoditat i rapidesa tot el programa, per dia o per lloc de celebració i geolocalitzats mitjançant Google Maps.

Domassos amb el lema "Estem de Festa Major"
Un any més l'Ajuntament de Palamós distribuirà de manera totalment gratuïta uns 300 domassos, realitzats amb roba de color blanc (d'1m x 70cm), que inclourà la frase "a Palamós estem de Festa Major".

L'objectiu és que els veïns del municipi que ho desitgin puguin recollir aquests elements a les oficines de cultura (La Gorga) per a poder penjar-los als seus balcons o finestres, ambientant de festa el municipi.

Festa Major de Palamós 2019
La Festa Major de Palamós tindrà lloc, com és tradicional, del 23 al 26 de juny. Seguint la dinàmica dels darrers anys la nova edició d'aquesta activitat festiva inclourà, cada dia, activitats pensades per al gaudi de tota la família, i organitzades tant pel mateix Ajuntament com per les entitats locals.

Enguany el programa de festes incorpora com a novetats un "escape room" que es durà a terme pels carrers de la vila el dia 25; així com "l'Espai vermut", que del 22 al 24 de juny organitzaran les colles de carnaval Kins 20 i Txondos, al migdia al passeig del Mar.

Aquestes propostes es complementen amb les més tradicionals, com la popular revetlla a Sant Joan, els concerts a l'espai de Barraques, les actuacions musicals, els balls, l'animació de carrer, les activitats infantils, cercaviles, teatre, o el castell de focs, entre altres.

Foto: el matrimoni d'Anna M. Kammüller i Josep Colomer, seran els pregoners de la Festa Major de Palamós'19.

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments