12/05/2019 Festes i Tradicions

El municipi s'ha omplert de visitants durant aquest cap de setmana amb motiu de la 13a edició del festival marítim Palamós Terra de Mar

Aquesta bona resposta torna a consolidar un any més l'èxit d'aquesta activitat que esdevé el festival mariner de la Costa Brava i que enguany ha estat dedicat al cabotatge i al comerç marítim del port. El públic assistent ha pogut participar de les desenes d'activitats programades al port destacant la visita a les embarcacions participants; o bé els recorreguts marítims pel litoral de Palamós. A banda s'han realitzat altres propostes molt concorregudes com l'exposició de la maquinària portuària que en l'actualitat s'utilitza per a la càrrega i descàrrega de vaixells. Però també la iniciació a la navegació a vela, amb caiac i paddle surf; el tast de cuina marinera, els tallers infantils, o el joc de pistes "Palamós Escape".

Prop de 18.000 persones han passat durant aquest darrer cap de setmana, 11 i 12 de maig, pel port de Palamós on ha tingut lloc la 13a edició del festival Palamós Terra de Mar, gaudint de les desenes d'activitats relacionades directament amb l’àmbit marítim i que tenen com a objectiu fomentar la cultura, el patrimoni i les tradicions marineres.

Tot aquest públic assistent ha pogut participar de les desenes d'activitats programades durant tot el cap de setmana, destacant la visita a les embarcacions atracades al port, com el remolcador París del port de Palamós; el pailebot Santa Eulàlia, del Museu Marítim de Barcelona; el quetx Ciutat Badalona; i l'embarcació Calíope, dedicada a tasques de rescat.

Recorreguts marítims i exposició de maquinària portuària
Una altra de les activitats més concorregudes han estat la dels recorreguts marítims pel litoral de Palamós, on el públic assistent ha pogut pujar a bord de dos creuers turístics amb cabuda per a 250 persones cadascun. Aquests vaixells han realitzat itineraris litorals d'uns 45 minuts que han permès donar a conèixer els espais litorals emblemàtics de la costa local, en uns recorreguts que han arribat pel nord fins a la platja de Castell i les illes Formigues; i pel sud, la badia de Palamós, Roques Planes i Cala Rovira.

Una de les principals atraccions d'aquesta edició ha estat precisament l'exposició de maquinària portuària que en l'actualitat s'utilitza per a la càrrega i descàrrega de vaixells. Entre els elements que s'han mostrat es destaquen els carretons elevadors "toro" dedicats principalment al moviment de contenidors; camions-tractores amb remolc per al trasllat de mercaderies, o pales mecanitzades per a la càrrega de granels, entre altres.

Tota aquesta maquinària ha restat exposada al port i el públic interessat l'ha pogut veure-la de prop i fins i tot pujar-hi, per comprovar en primera persona com es treballa amb aquest equipament des de la perspectiva dels portuaris que la utilitzen.

A banda d'aquestes activitats també s'han inclòs altres propostes molt concorregudes com la iniciació a la navegació a vela, amb caiac i paddle surf; els tastos de cuina marinera, les visites guiades al nucli històric de la vila o els jocs i tallers infantils. Però també les regates de llaguts, el mercat d’artesans al port o els espectacles de carrer.

Jugar al "Palamós Escape" per escapar de l'atac dels pirates
El Palamós Terra de Mar 2019 ha organitzat, per segon any consecutiu, un joc de pistes adreçat principalment al seu públic juvenil d’entre 12 i 18 anys, i que té com a objectiu descobrir els diversos senyals i paranys que s'hauran amagat prèviament.

Amb el títol de "Palamós Escape" el joc es va desenvolupar principalment pels carrers del barri vell de Palamós, seguint una línia narrativa de l'atac de Barba-rossa a través d’enigmes i trencaclosques lògics i vehiculat per una aplicació mòbil molt intuïtiva.

Aquesta proposta està inclosa dins el projecte Palamós Ciutat Educadora i respon a la idea del municipi com espai lúdic i social, d’aprenentatge actiu vinculat a la vila.

Foto: imatge del festival Palamós Terra de Mar, aquest matí, al port del municipi.

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments