08/05/2019 Servei de Premsa

Palamós posa en marxa l'Espai Familiar orientat a infants de 0 a 6 anys, per tal que puguin jugar amb els seus progenitors i de manera conjunta amb altres famílies amb fills

Dimarts vinent tindrà lloc una nova sessió d'aquesta activitat que es va iniciar el mes passat en període de prova, i que ara, davant els bons resultats obtinguts, es proposa la seva continuïtat. Aquest servei totalment gratuït, té lloc a l'Espai d'Entitats, i dota les famílies de la vila d'una opció de trobada on poder compartir amb els fills petits, una estona de jocs amb aquells materials que despertin la curiositat i el desenvolupament cognitiu dels nens i nenes. L'Espai Familiar sorgeix arran dels pressupostos participatius 2018, on va ser triada la proposta de comprar material lúdic per a equipar un espai familiar orientat a infants de fins a 6 anys.

Dimarts vinent, 14 de maig, l'Ajuntament de Palamós organitzarà una nova sessió de l'Espai Familiar, un servei municipal gratuït orientat a infants de 0 a 6 anys amb l'objectiu de fomentar l'activitat de joc amb els seus progenitors i de manera conjunta amb altres famílies amb fills.

Aquesta activitat ja es va posar en funcionament, i com a prova, el mes passat. Les diverses jornades organitzades amb aquest objectiu varen comptar amb una alta participació de famílies del municipi, que van valorar molt positivament aquesta opció de trobada entre pares i mares, on s'ofereixin materials de joc que despertin la curiositat i el desenvolupament cognitiu dels nens i les nenes.

Davant els bons resultats obtinguts amb la prova realitzada, l'Ajuntament de Palamós ha decidit la seva continuïtat, proposant noves sessions dinamitzades. En aquest sentit ja ha fixat les dates de les properes, que s'iniciaran el proper dimarts 14 de maig, de les 17 a les 19 h, a l'Espai municipal d'Entitats (1r pis de l'edifici del teatre La Gorga).

L'Espai Familiar
Mitjançant l'Espai Familiar i amb la participació d’una dinamitzadora especialitzada, es fomenten aspectes sensorials dels infants que, amb la utilització de materials específics, es permet el joc lliure i la creativitat dels més petits.

També es promociona l'experimentació, despertant la curiositat dels nens i nenes, incorporant aquell tipus de joc que fomenta el descobriment de propietats científiques, matemàtiques o musicals dels elements utilitzats.

El projecte es complementa també amb l'anomenat joc simbòlic, que permet la introducció d'aquells elements que fan possible que els infants experimentin amb el món que els envolta des d'una perspectiva no sexista i desenvolupant els valors cooperatius.

Un servei sorgit de la participació ciutadana
La creació de l'Espai Familiar sorgeix arran dels pressupostos participatius 2018, on va ser triada la proposta de comprar material lúdic per a equipar un servei pensat per al foment de l'activitat lúdica de les famílies de Palamós i orientat a infants de fins a 6 anys.

Després de la sessió del proper dimarts ja hi ha prevista la realització de tres sessions dinamitzades més durant el mes de juny, que tindrien lloc a l'Espai d'Entitats. Concretament les dues el dissabte dia 1 de juny, dividides en franges horàries diferenciades, de 10 a 12 h la primera; i de 12 a 14 h la segona.

Posteriorment està prevista la realització d'una sessió que tindrà lloc durant la Festa Major de Palamós, concretament el dia 25 de juny, i que de manera especial aquesta tindria lloc a l'aire lliure, en un espai públic que a hores d'ara està per acabar de determinar.

Preinscripció a l'Espai Familiar
Totes les famílies interessades a poder participar en alguna de les sessions dinamitzades i gratuïtes de l'Espai Familiar, cal que facin la seva preinscripció mitjançant aquest enllaç:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd3OQhR7ORnI7IvYML6nhJ3O7brHctackr1pcT-4__1Qnrorg/viewform

Foto: una de les sessions de l'Espai Familiar realitzades el mes passat.

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments