11/04/2019 Festes i Tradicions

La Festa Major de Palamós 2019 ja té la imatge representativa d’aquesta activitat festiva

Es tracta d’un disseny elaborat per la palamosina Maria Boquera basat en una composició on destaca la imatge d’una mà que sosté un gelat i, sobre d’aquest, hi ha dibuixada la silueta del campanar de l’església de Palamós. La imatge esdevindrà la portada del programa de la Festa Major 2019 que tindrà lloc del 23 al 26 de juny. Seguint la dinàmica dels darrers anys la nova edició d'aquesta activitat festiva inclourà, cada dia, activitats pensades per al gaudi de tota la família. Un any més en la programació de la Festa Major s’hi inclouran accions de sensibilització en contra de les agressions sexistes amb l'objectiu de combatre l’assetjament.

Un disseny presentat per la palamosina Maria Boquera ha estat enguany l’escollit com a guanyador per convertir-se en la portada del programa i dels cartells anunciadors de la Festa Major de Palamós 2019.

El jurat format pel regidor de Cultura, Patrimoni i Arxiu, així com per diversos tècnics d’aquestes àrees municipals, han escollit aquesta imatge entre les diverses propostes presentades.

La imatge de la Festa Major 2019
El disseny escollit com a imatge de la Festa Major d'enguany es basa en una composició fresca i estiuenca on hi destaca una mà que sostè un gelat i, sobre d’aquest, hi apareix dibuixada la silueta del campanar de l’església de Palamós. Els colors del cartell tenen un to rosat que combinen les tonalitats càlides amb la frescor del gelat, que fa pensar en l’estiu.

L’elecció d’aquest cartell per part del jurat ha estat per unanimitat, destacant la seva originalitat, creativitat i qualitat que es recull en el seu disseny. El cartell guanyador ha estat premiat amb 300 €.

Programa festiu per a tota la família
La Festa Major de Palamós tindrà lloc, com és tradicional, del 23 al 26 de juny. Seguint la dinàmica dels darrers anys la nova edició d'aquesta activitat festiva inclourà, cada dia, activitats pensades per al gaudi de tota la família, i organitzades tant pel mateix Ajuntament com per les entitats locals.

Aquestes propostes es complementen amb les més tradicionals, com els concerts de Barraques, la festa de la revetlla a Sant Joan o el castell de focs d'artifici, entre altres.

Dins les propostes del programa cal destacar també aquelles que el procés de participació ha anat sumant en les darreres edicions, com els jocs d'aigua, les animacions de carrer, demostracions de pintura o els concerts que es programen cada dia amb un ventall d'estils ben diversos pensats per a tots els públics.

Com a novetat, enguany s’organitzarà un Escape Room per a participants de més de 12 anys, i recomanat per a joves d’entre 12 i 18 anys.

Accions contra les agressions sexistes
Enguany també s'inclouran accions de sensibilització en contra de les agressions sexistes amb l'objectiu de combatre l’assetjament que es pot produir en festes o celebracions.

En aquestes accions, la imatge té una implementació en la qual es destaca la frase “No és No”.

Foto: imatge guanyadora que representarà el programa de la Festa Major de Palamós 2019

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments