08/04/2019 Via Pública

Divendres vinent s'iniciarà el període de regulació d'accés de vehicles al carrer Dídac Garrell i la plaça dels Arbres

En els darrers mesos s'ha instal•lat, a la confluència del carrer de Dídac Garrell amb l'avinguda de l'Onze de Setembre, una pilona automàtica així com els sistemes complementaris de senyalització i control, mitjançant els quals poder restringir, en franges horàries i períodes concrets, el trànsit rodat en aquest àmbit. L'objectiu és el de prioritzar els espais per a vianants i potenciar l'eix comercial del barri Vell de Palamós i el seu entorn. Les franges horàries de tancament s'establiran, de dilluns a divendres de 17 a 21 h; els dissabtes, vigílies de festiu i festius, de 12 a 24 h; i els diumenges de 10 a 14 h. Aquesta mesura no afectarà en cap cas els serveis d'emergència, transport públic o veïns que tinguin garatge dins l'àmbit, que disposaran d'un comandament que els permetrà abaixar la pilona per accedir-hi.

Divendres vinent, 12 d'abril, a partir de les 17 h, l'Ajuntament de Palamós iniciarà el període de regulació d'accés de vehicles al carrer Dídac Garrell i la plaça dels Arbres, tancant l'accés per als vehicles en aquest àmbit per tal de poder seguir prioritzant els espais per a vianants al municipi, i potenciant en aquest cas, l'eix comercial del barri Vell de Palamós i el seu entorn.

En els darrers mesos s'ha instal•lat, a la confluència del carrer de Dídac Garrell amb l'avinguda de l'Onze de Setembre, una pilona automàtica així com els sistemes complementaris de senyalització i control, que inclouen l'ampliació de tanques delimitadores, la ubicació de semàfors i la senyalització horitzontal (pintada) i la vertical (lluminosa), mitjançant la qual s'advertirà, des de l'avinguda de l'Onze de Setembre, del tancament al trànsit d'aquest carrer.

Després de la realització de les proves necessàries per ajustar els sistemes, ara ja està tot a punt per a l'inici, divendres vinent, de la regulació d'accés de vehicles en aquest àmbit que s'ha establert en les següents franges: de dilluns a divendres de 17 a 21 h; els dissabtes, vigílies de festiu i festius, de 12 a 24 h; i els diumenges de 10 a 14 h.

Durant aquests períodes no es podrà circular amb vehicle pel carrer de Dídac Garrell, la plaça dels Arbres, així com en el primer tram del carrer de Cervantes, concretament en aquest darrer, entre Dídac Garrell i Josep Fàbrega i Pou.

Aquesta mesura no afectarà en cap cas els serveis d'emergència, transport públic o als veïns que tinguin garatge dins l'àmbit, els quals disposaran d'un comandament que els facilitarà l'Ajuntament i que els permetrà abaixar la pilona per accedir al carrer de Dídac Garrell i d'allà al seu aparcament.

El projecte d'instal•lació del sistema de regulació de l'accés de vehicles també ha inclòs la ubicació d’una càmera que s'ha situat a la cruïlla del carrer de Dídac Garrell amb l'avinguda de l'Onze de Setembre.

Aquesta càmera permet la visualització de la cruïlla des de la comissaria de la Policia Local, on els agents poden fer un seguiment constant de l'accés de vehicles a aquest sector, així com abaixar la pilona de manera remota en cas d'urgència o necessitat. Aquest sistema també recull i sanciona de forma automatitzada aquells vehicles no autoritzats que accedeixen en aquest àmbit sense respectar la senyalització o bé en horaris de tancament sense l'autorització corresponent.

Foto: imatge de la confluència del carrer de Dídac Garrell amb l'avinguda de l'Onze de Setembre, on s'ha ubicat la pilona automàtica i els sistemes de tancament a l'accés de vehicles.

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments