04/02/2019 Entitats associatives

Palamós Gospel Choir ambienta amb música gòspel la Festa Major de l’Ametlla de Mar

L’agrupació Palamós Gospel Choir va oferir el seu repertori musical als ciutadans de la Cala que aquests dies celebren la seva festa major. La participació d’aquesta entitat palamosina a les festes de l’Ametlla de Mar és fruit del pacte d’agermanament entre Palamós i l’Ametlla de Mar.

Ahir diumenge 3 de febrer la coral palamosina Palamós Gospel Choir, integrada per 25 cantaires, va protagonitzar un concert a l’Ametlla de Mar dins els actes de la festa major de la Cala, dedicada a la verge de la Candelera, que se celebra aquests dies i fins demà dimarts dia 5 de febrer.

El concert es va celebrar ahir diumenge a les 11 h a l’església de l’Ametlla de Mar amb la participació de l’agrupació Palamós Gospel Choir, que va oferir un repertori basat en el gòspel i la música negra, i la participació també de la coral Verge Candelera de l’Ametlla de Mar, amb un programa de cançó tradicional i popular.

L’acte va ser presidit pels alcaldes dels dos municipis agermanats, Lluís Puig i Jordi Gaseni, que un cop finalitzat el concert van agrair la presència de les dues corals, i es van intercanviar obsequis entre ambdós municipis i formacions musicals.

Agermanament entre l'Ametlla de Mar i Palamós
L'Ametlla de Mar i Palamós van acordar, l'any 2017, establir un pacte d'agermanament, mitjançant el qual es segellés la intensa i continua relació que els dos municipis litorals sempre han tingut i que s'ha basat en vincles familiars, culturals i socials.

La condició de viles costaneres amb una destacada activitat pesquera als respectius ports, va motivar que durant la primera meitat del segle XX fins als volts dels anys seixanta, diverses famílies de pescadors de l’Ametlla de Mar emigressin cap Palamós. Aquesta comunitat ja ha superat en molts casos la quarta generació i actualment conforma bona part del sector pesquer palamosí. Són moltes les famílies de Palamós que tenen un vincle directe o indirecte amb l’Ametlla de Mar i el mateix passa a la inversa.

L'objectiu de l'agermanament entre els dos municipis és el de poder fomentar els contactes sovintejats, protagonitzats per la presència a les respectives viles i durant l'any de les entitats del municipi agermanat, potenciant d'aquesta manera el contacte entre el teixit social.

La visita de l’entitat coral Palamós Gospel Choir a l’Ametlla de Mar se suma a la visita que va fer el grup escènic de la Societat Cultural Esportiva i Recreativa de l’Ametlla de Mar a Palamós el passat mes de setembre, quan va representar l’espectacle teatral “Besos” al teatre La Gorga.

Foto: Els alcaldes de l'Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, i de Palamós, Lluís Puig, agraint la participació de les corals Palamós Gospel Choir i Verge Candelera la seva participació en el concert a l'església de la Cala.

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments