29/11/2018 Participació Ciutadana

Dissabte s'obriran les votacions del procés de participació ciutadana, per triar les propostes d'inversió de l'any 2019 i per un valor global de 100.000 euros

Des del dia 1 i fins al 31 de desembre, els palamosins i palamosines podran escollir 8 propostes d'un total de 16 que van ser les triades com a prioritàries en la darrera fase d'aquest procés de participació ciutadana. Entre les propostes que es posen a votació s'inclouen les referides a l'arranjament de places i parcs, al reforç d'il•luminació o d'ubicació de mobiliari urbà a espais públics, creació d'accessos adaptats a platges, restauració i senyalització d'elements patrimonials, ubicació de més plaques identificatives de carrers, o millora i instal•lació d'equipament per a la pràctica d’esports a l'aire lliure. Totes les persones empadronades a Palamós majors de 16 anys, podran votar quines són les accions que caldria prioritzar. Les votacions es podran fer de manera telemàtica, a través del web palamos-decidim.ddgi.cat, o bé mitjançant les butlletes de participació que es podran recollir a l'Ajuntament, la Biblioteca municipal i el Punt Jove.

Aquest pròxim dissabte 1 de desembre l'Ajuntament de Palamós obrirà la darrera fase del procés de participació ciutadana que ha de decidir la inversió de 100.000 euros del pressupost municipal 2019.

Es tracta del procés decisiu de votació en el qual els palamosins i palamosines escolliran entre un total de 16 propostes resultants d'aquest procés participatiu que es va iniciar el passat mes de setembre.

Les diverses sessions participatives i la recollida de propostes realitzades en la primera part d'aquest procés varen donar com a resultat un total de 181 propostes dels ciutadans. Aquestes accions es van reduir a 30 un cop es van validar tècnicament i d'acord als criteris establerts en la convocatòria d'aquest procés de participació, que vincula el destí d'aquest pressupost d'inversions a projectes relacionades amb el manteniment i millora dels equipaments, l'urbanisme, la mobilitat o l'arranjament de l'espai públic.

16 propostes a votació
Posteriorment el passat mes d'octubre es va convocar una assemblea ciutadana que de les 30 accions resultants va prioritzar un total de 16 projectes que es van considerar com a més rellevants per al municipi i d'acord amb el pressupost fixat (100.000 euros). Son aquests ara els que es posen a votació ciutadana per escollir-ne els més importants per a la vila.

Les propostes que es posen a votació, son les següents:
1.- Millores en accessos, seguretat i mobiliari a l'aparcament de l'Arbreda. Inversió: 18.000€
2.- Menjadores per a gats a la via pública. Inversió: 1.200€
3.- Restauració i senyalització de l'entrada als túnels del refugi de la Guerra Civil situat al c/S. Albert i Pey. Inversió: 4.000€
4.- Accés adaptat entre les dues platges de La Fosca. Inversió: 4.000€
5.- Il•luminar amb focus complementaris els passos de vianants del passeig del Mar. Inversió: 11.000€
6.- Millores i nous elements a la plaça Mossèn Gumersind. Inversió: 20.500€
7.- Compra de material d'il•luminació pel teatre de La Gorga. Inversió: 5.000€
8.- Millores del drenatge i nous elements a la plaça Josep Sarquella. Inversió: 50.000€
9.- Reparar el recull d'aigües pluvials al c/Rutlla Baixa. Inversió: 20.000€
10.- Il•luminació, millores i nous elements al parc de la Bassa. Inversió: 40.000€
11.- Millorar espais esportius per la pràctica de l'esport a l'aire lliure. Inversió: 26.500€
12.- Actuació en l’escenari i el magatzem en desús de la plaça Mossèn Gumersind. Inversió: 40.000€
13.- Acondicionament de l’escenari del passeig del Mar i el seu entorn. Inversió: 17.000€
14.- Compra de papereres. Inversió: 6.000€
15.- Millora de les plaques de noms de carrers. Inversió: 6.000€
16.- Millorar el paviment del parc infantil de l'avinguda Mediterrani. Inversió: 12.000€

Procés de votacions
Des del proper dissabte dia 1 i fins al dilluns 31 de desembre, totes les persones empadronades a Palamós majors de 16 anys, podran votar quines són les accions que caldria prioritzar entre aquestes 16 propostes, escollint-ne un màxim de 8 per ciutadà.

Les votacions es podran fer de manera telemàtica, a través del web palamos-decidim.ddgi.cat, o bé mitjançant les butlletes de participació que es podran recollir, i un cop omplertes, també dipositar, a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) ubicada a l'edifici de l'Ajuntament, la Biblioteca municipal "Lluís Barceló i Bou" o el Punt Jove.

El dia 16 de gener, resultat de la votació
Un cop tancat el procés de votació (31 de desembre) i després de valorar quines són les propostes més votades, el dia 16 de gener a les 19 h, l'Ajuntament de Palamós farà públic el resultat definitiu d'aquest procés de participació ciutadana mitjançant un acte informatiu de retorn obert a tothom, que tindrà lloc a l'Espai d'Entitats ubicat a l'edifici del teatre La Gorga.

Foto: reunió d'un procés de participació ciutadana a Palamós.

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments