05/11/2018 Càtedra d'Estudis Marítims

El director general de Pesca de la Generalitat inaugurarà aquest dimecres el nou curs acadèmic de la Càtedra d’Estudis Marítims

La lliçó inaugural del divuitè curs acadèmic de la Càtedra, tindrà lloc a les 19 h, al Museu de la Pesca. Durant aquest acte el director general de Pesca, Sergi Tudela, oferirà la conferència “Governança, cogestió i apoderament ciutadà. Una estratègia marítima que reivindiqui un país marítim”, mitjançant la qual exposarà el model innovador de cogestió participativa que preveu la participació conjunta de pescadors, científics, ong's i administracions. L'any 2000 es va crear la Càtedra d’Estudis Marítims, amb seu a Palamós, com una extensió de la Universitat de Girona al territori i amb l'objectiu de poder fomentar i divulgar la recerca relacionada amb temes marítims.

La Càtedra d’Estudis Marítims (Universitat de Girona – Ajuntament de Palamós) durà a terme, aquest dimecres 7 de novembre, la tradicional lliçó inaugural amb la qual cada any s'obre oficialment el seu curs acadèmic, en aquest cas corresponent al període 2018-2019.

L'acte, obert a tothom, tindrà lloc a partir de les 19 h, al Museu de la Pesca, i serà presidit per l’alcalde de Palamós, Lluís Puig; la vicerectora d’Estudiants i Inserció Laboral de la Universitat de Girona, Laura Vall-llosera; i el director de la Càtedra d’Estudis Marítims, Joan Lluís Alegret.

Conferència del director general de Pesca
Per aquesta ocasió s'ha previst l'obertura acadèmica de la Càtedra amb la conferència “Governança, cogestió i apoderament ciutadà. Una estratègia marítima que reivindiqui un país marítim”, que realitzarà el director general de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat de Catalunya, Sergi Tudela.

Aquesta conferència exposarà el nou paradigma en la gestió pesquera a Catalunya, basat en un model innovador de cogestió participativa, i des de baix, que preveu la participació conjunta de pescadors, científics, ong's i administracions.

En aquest sentit la conferència exposarà exemples de plans de cogestió vigents i amb èxit com el Pla de Gestió de la Gamba de Palamós, el del Sonso o el recentment creat Pla de Gestió de la Sípia.

Divuit anys de la Càtedra d’Estudis Marítims
Aquest any la Càtedra d’Estudis Marítims celebra el seu divuitè curs acadèmic des que l’any 2000 es va crear a Palamós com una extensió de la Universitat de Girona al territori per fomentar i divulgar la recerca marítima.

En aquestes conferències inaugurals hi han participat científics d’orígens i disciplines molt variades, tot constatant l’interès de la Càtedra per abordar la realitat del litoral des de diferents perspectives: biologia, ecologia, tecnologia, economia, geografia, història, filologia o gastronomia.

La tasca científica de la Càtedra d’Estudis Marítims, dirigida pel professor d’Antropologia Social i Cultural de la Universitat de Girona Dr. Joan Lluís Alegret, i coordinada pel director del Museu de la Pesca Miquel Martí, va ser reconeguda el 2012 amb la “Gamba d’Or” atorgada per l’Associació de Restaurants de la Badia El Plat Blau, i la distinció de Confrare d’Honor atorgada el 2013 al seu director Joan Lluís Alegret, per la Confraria de Pescadors de Palamós.

Foto: el Museu de la Pesca acollirà dimecres la lliçó inaugural de la Càtedra d’Estudis Marítims. (J.Geli)

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments