13/09/2018 Servei de Premsa

L’associació Palamós Connecta visita durant aquesta setmana la ciutat agermanada de Rheda-Wiedenbrück

Es tracta d’un dels desplaçaments habituals que durant l’any realitza aquesta entitat palamosina a la ciutat agermanada. En aquesta ocasió la delegació local està formada per prop de seixanta integrants, la majoria joves de 12 a 18 anys, que realitzen una nova estada a la ciutat alemanya. Durant aquesta visita els joves palamosins participen en diverses activitats culturals, lúdiques i esportives.

Prop de seixanta persones, la majoria joves de 12 a 18 anys, membres de l’Associació Palamós Connecta realitzen durant tota aquesta setmana, concretament del 8 al 15 de setembre, una nova estada a la ciutat alemanya de Rheda-Wiedenbrück, agermanada amb Palamós des de l’any 1995.

Aquesta visita forma part dels desplaçaments habituals que durant l’any realitza aquesta entitat palamosina a la ciutat agermanada, i s’emmarca precisament dins la dinàmica del pacte d’agermanament de les dues poblacions, que progressivament han potenciat una relació més directa entre les entitats dels dos municipis, la qual cosa ha permès realitzar estades, projectes i activitats conjuntes sense la necessitat de l'enllaç institucional.

Durant aquests dies d’estada a Rheda-Wiedenbrück els joves integrants de la delegació palamosina són acollits en famílies de la ciutat agermanada i, per a alguns d’ells, aquesta és la primera vegada que participen en l’intercanvi.

Un ampli programa d'activitats
Per aquesta nova estada palamosina la ciutat alemanya s’han previst diverses activitats lúdiques, esportives i culturals.

Entre altres propostes que els joves palamosins realitzen aquests dies a Alemanya es destaquen les visites programades al castell de Rheda-Wiedenbrück, al museu de la ràdio i el telèfon de la ciutat o al parc de bombers, així com les activitats esportives o culturals conjuntes amb joves de la ciutat agermanada, amb partits de bàsquet o activitats de piscina.

L'estada també ha comptat amb la recepció que l'alcalde de Rheda-Wiedenbrück, Theo Mettenborg, ha fet a la delegació palamosina, així com les visites a les poblacions properes de Bremen, o que demà faran a Bielefeld.

L’agermanament
La relació entre Rheda-Wiedenbrück i Palamós neix l’any 1987 mitjançant els contactes que estableixen alguns cubs de bàsquet de Rheda amb el Club Esportiu Palamós, entre els quals s’inicien diversos intercanvis i trobades entre els respectius equips de bàsquet.

Aquests intercanvis van prosperar, i de la mà dels responsables d’aquestes entitats esportives comencen els contactes entre els ajuntaments d’ambdues ciutats per tal d’estudiar la viabilitat d’un possible agermanament, i així fer extensius els intercanvis a altres sectors de la població a banda de les entitats esportives. Els contactes van fructificar i el pacte d’agermanament es va signar l’any 1995.

Palamós i Rheda-Wiedenbrück han consolidat durant aquests anys els intercanvis entre les dues ciutats, en l’àmbit cultural, juvenil, educatiu, esportiu i social, potenciant els encontres i les estades cada cop més sovintejades entre entitats dels respectius municipis, fomentant progressivament un contacte entre les mateixes entitats o els mateixos ciutadans que han consolidat l'amistat entre les dues poblacions.

Vint-i-tres anys més tard, i després de múltiples intercanvis, són molts més els llaços que uneixen ambdues ciutats i l’agermanament és un fet plenament consolidat.

Foto: imatge de la delegació de Palamós acompanyats de joves de Rheda-Wiedenbrück i de l'alcalde d'aquesta ciutat, durant l'acte de recepció realitzat a l'Ajuntament.

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments