12/09/2018 Via Pública

Actuació de millora de l'enllumenat públic al sector de Sant Joan

Aquesta setmana s'han posat en marxa les tasques que permetran la substitució d'un total de 37 lluminàries dels carrers situats al voltant del carrer de Josep Carbó i Vidal, i on s'inclou també un tram del camí Vell de la Fosca. El pressupost d'aquest projecte és de 37.000 euros i permetrà la substitució dels vells fanals que utilitzen làmpades de vapor de mercuri, incrementant la qualitat lumínica generada, i per tant, del confort i la seguretat de veïns i vianants. Amb aquest canvi també s'aconseguirà una reducció del 65% del consum elèctric anual amb el conseqüent estalvi econòmic i la disminució d'emissions de CO2 a l'atmosfera.

Aquesta setmana s'ha posat en marxa el projecte de renovació de l’enllumenat públic de diversos carrers del sector de Sant Joan. Les tasques son a càrrec d'una empresa especialitzada i s'han iniciat amb les feines de retirada dels antics fanals i l'obertura de rases per a la canalització de les línies elèctriques.

El projecte ha estat redactat pels Serveis Tècnics de l'Ajuntament de Palamós i permet la renovació de la totalitat de les lluminàries dels carrers de Josep Carbó i Vidal, del Mas Fonellar, del Mas Codolet, i de Mossèn Miquel Joanola i Marés.

També s'inclou el tram del carrer de Pau Casals, comprès entre l'avinguda d'Àngel Guimerà i el carrer de Llevant; el de la Rutlla Alta, entre el carrer de Josep Carbó i Vidal i la Ronda de l'Est; i per últim també el camí Vell de la Fosca, entre carrer Illes Formigues i Camí de Cap de Planes.

Substitució de 37 punts de llum
En total es canvien un total de 37 punts de llum de diversos models que han quedat desfasats pel que fa a la tecnologia i eficàcia, per noves lluminàries tipus Led molt més eficients.

En el tram del carrer de Pau Casals les lluminàries es col•locaran en quatre columnes noves que substituiran les actuals. A banda també es renovaran les línies elèctriques d’alimentació d’aquestes llums per adaptar-les a la normativa vigent, que passaran a ubicar-se trenades per façana o soterrades i canalitzades quan coincideixi amb els encreuaments de carrers.

L'import d'aquest projecte és de 37.035,91€, mentre que el seu termini d’execució s'ha fixat en unes tres setmanes.

Més eficàcia i més estalvi energètic
Amb el nou sistema es millorarà la lluminositat dels carrers i en conseqüència el confort i la seguretat de veïns i vianants.

Amb les noves lluminàries també s'aconsegueix una reducció del 65% del consum elèctric anual amb el conseqüent estalvi econòmic i la disminució de l'emissió de CO2 a l'atmosfera.

En els darrers anys l'Ajuntament de Palamós ha anat desenvolupant un projecte de renovació i millora de l'enllumenat públic del municipi, que s'ha anat executant en diversos barris carrers i places, amb l’objectiu de millorar la lluminositat d'aquests àmbits, adaptant els fanals a la normativa tècnica de baixa tensió i contaminació lluminosa, amb la disminució de la potència i amb un destacat estalvi energètic i de despesa econòmica.

Foto: inici d'aquest projecte de millora de les lluminàries amb els treballs d'obertura de rases al carrer de Josep Carbó i Vidal per a la canalització de les línies elèctriques.

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments