02/08/2018 Festes i Tradicions

Aquest pròxim cap de setmana Sant Joan s’omple d’activitats per a celebrar la Festa Major

El programa s’obrirà dissabte 4 d’agost, a les 19 h, amb una conferència col•loqui sobre la recuperació, aquest proper mes de setembre, de la popular Festa del Pedal. Les activitats festives seguiran el mateix dissabte a partir de les 21 h amb el tradicional sopar de germanor que enguany serà amenitzat amb la música de Miquel del Roig i de la formació Betty Orquestra. Per al diumenge 5 d’agost les propostes del programa s'iniciaran, a partir de les 10 h, amb la trobada de vehicles clàssics. A les 17 h serà el torn per a les activitats adreçades als més menuts, i a les 20 h l'audició de sardanes amb la cobla La principal de Cassà.

Aquest pròxim cap de setmana, dissabte 4 i diumenge 5 d’agost, el nucli de Sant Joan, a Palamós, celebrarà la tradicional Festa Major. L’Associació de Veïns de Sant Joan organitza, amb la col•laboració de l’Ajuntament de Palamós, un programa d’activitats que un any més ompliran de festa Sant Joan durant aquests dos dies.

"La Festa del Pedal"
El programa s’iniciarà dissabte a les 19 h, a la sala polivalent de la plaça de Mossèn Gumersind, amb una conferència col•loqui sobre la recuperació de la Festa del Pedal, un acte tradicional del calendari d'activitats de Sant Joan que aquest proper setembre reprendrà de nou l'activitat set anys després que es realitzés la darrera edició, quedant inactiva fins ara.

El col•loqui comptarà amb la participació d'Àngel Romero, membre fundador de la Festa del Pedal; Cèsar Torras, de Cicles Torras; i Miquel Brull, tècnic d'Esports de l'Ajuntament de Palamós.

El tradicional sopar popular de germanor, amb música i sortejos
La Festa Major a Sant Joan tindrà dissabte una de les activitats més tradicionals del seu programa, amb la realització a partir de les 21 h, d’una nova edició del Sopar Popular que tindrà lloc a la plaça de Mn. Gumersind. Per a poder participar d'aquest acte, cal que les persones interessades es portin el sopar, la beguda, els plats i coberts de casa, mentre que l’organització hi posarà les taules i establirà un servei de lloguer de cadires.

Aquest sopar serà amenitzat amb música en viu, amb la participació enguany del cantautor de l’Ametlla de Mar, Miquel del Roig, i posteriorment de la formació Betty Orquestra. Durant la mitja part d’aquesta actuació musical es durà a terme el sorteig de quadres i de productes de proximitat, les butlletes del qual es vendran durant el sopar.

Trobada de Vehicles Clàssics
El diumenge dia 5, el programa de la festa inclourà una nova edició de la participada Trobada de Vehicles Clàssics.

De les 10 i fins a les 13 h del matí a la plaça de Mn. Gumersind Vilagran s’omplirà de cotxes i motos d'altres èpoques, que es mostraran a tot el públic interessat.

Activitats per als més menuts i sardanes
Posteriorment a la tarda, a partir de les 17 h i també a la plaça de Mn. Gumersind, es realitzaran activitats per als més petits, amb inflables i, a partir de les 18.30 h, amb la festa de l'escuma.

La Festa Major de Sant Joan es tancarà diumenge a partir de les 20 h amb una audició de sardanes a càrrec de la cobla La principal de Cassà, que en aquest cas tindrà lloc a la plaça Major.

Foto: Esglèsia de Sta. Eugènia, a Sant Joan. (A.Romero)

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments