13/03/2018 Medi Ambient

Durant l'any passat Palamós va superar les 5 mil tones de residus mitjançant la recollida selectiva

El 2017 la recollida selectiva a Palamós s'ha situat en un global del 42,76 %, un 2% superior a la de l'any anterior. La fracció d’orgànica és la que presenta més augment. Entre aquestes dades també es destaca la reducció en un 10% de residus impropis en la fracció d’envasos lleugers, un fet motivat principalment per a la implantació, des de l'estiu passat, de les tapes de color groc en els contenidors de recollida selectiva d’aquesta fracció. Aquest augment significatiu de la recollida selectiva representa també una disminució de l’entrada de residus al CTRM de Lloret de Mar i, per tant, una reducció de la despesa per al municipi en aquest concepte.

Palamós va generar durant l'any passat un total de 12.834 tones de residus. Una xifra que segueix marcant una tendència a l’alça, augmentant en un 3,6% en relació a les dades de 2016.

Aquestes xifres han estat elaborades per l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós en les quals es destaquen, que d'aquest global, 5.487 tones de residus han estat recollides de manera selectiva durant l’any 2017 i en les diverses fraccions: vidre, envasos lleugers, orgànica, paper i cartó, deixalleria i fracció resta.

En aquesta comparativa es fixa que s’ha passat d’una ugment del 40,86% de l’any 2016, al 42,76% de l’any passat, com a total del volum de residus recollits de forma selectiva.

El creixement s’ha mantingut o augmentat lleugerament en la majoria de les fraccions, però ha estat superior en orgànica. Concretament aquesta fracció ha incrementat també el 2% respecte a l'any 2016, arribant enguany a les 1.284 tones recollides.

Aquest augment significatiu de la recollida selectiva representa també una disminució de l’entrada de residus al Centre de Tractament de Residus Municipals (CTRM), ubicat a Lloret de Mar i, per tant, una reducció de la despesa per al municipi en aquest concepte.

Portelles als contenidors de recollida selectiva d’envasos lleugers.
Entre aquestes dades també es destaca la reducció en un 10% de presència de residus impropis, un fet que ha estat motivat principalment per a la implantació, des de l'estiu passat, de les portelles de color groc en els contenidors de recollida selectiva d'aquesta fracció.

En aquest sentit cal destacar que l’Àrea municipal de Medi Ambient ha previst enguany el canvi d'uns 200 contenidors de recollida selectiva de la fracció d'orgànica.

Aquests seran substituïts per nous contenidors equipats amb una portella que només permet l'accés de les bosses habilitades per abocar aquesta fracció. Aquest projecte comptarà amb l'aportació econòmica de 18 mil euros de l'Agència de Residus de Catalunya.

Foto: contenidors de recollida de residus.

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments