10/10/2017 Cultura i Patrimoni

Es reprenen les visites al Claustre del Mas del Vent, a Palamós, després de l'impàs de l'estiu

Dissabte passat es van fer les dues primeres visites de les quatre en total que es programen en aquest darrer trimestre de l'any. Les visites estan organitzades per a grups màxims de 25 persones adultes més 10 menors i permeten conèixer la història d’aquest claustre, el mas i la torre de defensa –aquests dos declarats Bé Cultural d’Interès Nacional– així com el marc de la finca on s’ubiquen. Per segon any consecutiu l’Ajuntament de Palamós i la plataforma cultural Focus Engelhorn impulsen un conveni de col•laboració que permet posar de relleu i en valor els elements arquitectònics i artístics ubicats al Mas del Vent de Palamós, programant vuit visites en aquest espai que durant aquest any es realitzen els mesos de març, abril, octubre i novembre, i que son gestionades des del Museu de la Pesca.

El passat dissabte, 7 d'octubre, es van reprendre la programació per al 2017 de visites guiades al Claustre del Mas del Vent, a Palamós, després de l'impàs de l'estiu.

Concretament es van fer les dues primeres visites de les quatre en total que es programen en aquest darrer trimestre de l'any, i que se sumen a les que es van realitzar abans de l'estiu, concretament els mesos de març i abril.

Aquesta activitat cultural i patrimonial que permet conèixer el Claustre del Mas del Vent, és fruit del conveni de col•laboració que per segon any consecutiu varen signar l’Ajuntament de Palamós i la plataforma cultural Focus Engelhorn, entitat impulsada per la propietat de la finca del Mas del Vent.

Aquestes visites son gestionades des del Museu de la Pesca i permeten posar de relleu i en valor els elements arquitectònics i artístics ubicats en aquest espai privat ubicat en l'àmbit de La Fosca.

El conveni també inclou vistes gratuïtes adreçades als alumnes de les escoles de Palamós i entitats de la vila, així com la programació d'un dels espectacles professionals del festival de dansa Onadance, que té lloc a Palamós durant el mes de juliol.

Programació de les visites al claustre
Les visites obertes al públic es realitzen en dos horaris diferenciats, per a dos grups, d'11 a 12.30 h i de 12.30 a 14 h. Aquestes visites s'acompanyen d'un tast de vi i productes Brugarol. Aquesta activitat està programada per a grups màxims de 25 persones adultes més 10 menors i permeten conèixer la història d’aquest claustre, el mas i la torre de defensa –aquests dos declarats Bé Cultural d’Interès Nacional– així com el marc de la finca on s’ubiquen.

Les visites tenen un preu de 20 € per persona adulta i de 10 € per als menors de 16 anys i la venda dels tiquets i la gestió de reserves se centralitza al Museu de la Pesca de Palamós (moll pesquer de Palamós, s/n).

La recaptació econòmica neta que generen aquestes visites públiques al claustre, i una vegada deduïdes totes les despeses que comporta la visita, inclosa l’assegurança, queda a disposició de l’Ajuntament de Palamós, que un cop valorades les propostes, determinarà quina/es entitat/s locals sense ànim de lucre seran beneficiàries d'aquesta aportació econòmica, que es destinarà a projectes locals amb finalitat social, sanitària, educativa o cultural.

Foto: Un moment de la visita que el passat dissabte es va realitzar al claustre del Mas del Vent. (foto, Focus Engelhorn)

Mapa del web | Avís legal | Ajuntament de Palamós © 2016 - C. Major 56 Tel. 972 60 00 26 (de 9h a 14h) | Dades de contacte | Bústia de suggeriments